ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ruter saksøkt av busselskap

Unibuss sine busser sto parkert under streiken i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB

I forkant av rettssaken har Unibuss nedlagt påstand om at Ruter skal betale dem nesten 1,4 millioner kroner i tillegg til saksomkostninger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Bakgrunnen for søksmålet er busstreiken som parkerte alle hovedstadens busser i fjor høst. I en drøy uke streiket rundt 3800 bussjåfører i Oslo.

Ruter har i etterkant tilbakeholdt all betaling for busstjenestene som skulle bli levert i perioden streiken pågikk. Unibuss, som drifter mange av hovedstadens busslinjer for Ruter, mener imidlertid de likevel har krav på dekning av kapitalkostnader.

Les også:

Busselskapet har nedlagt påstand om at Ruter skal betale dem nesten 1,4 millioner kroner. De krever også dekking av sine saksomkostninger.

Mandag behandles saken i Oslo tingrett.

ANNONSE

Mener de har krav

I sluttinnlegget før rettssaken viser busselskapets advokat til kontrakten mellom Ruter og Unibuss:

«Operatøren godtgjøres hver måned etter avtalt pris per Rutekilometer og Rutetime, og avtalt kapitalkostnad pr. måned for buss i Rute som medgår for å utføre Oppdraget regnet fra Oppstartsdato. I tillegg godtgjøres Operatøren for kapitalkostnad pr. måned for ladeinfrastruktur der det er relevant.»

Av kontrakten går det også frem at innstilte avganger vil gi reduksjon i godtgjørelsen uavhengig av årsaken.

«Bestemmelsen viser at innstilte avganger gir reduksjon i vederlaget for Rutekilometer og Rutetimer, men ikke i vederlaget for kapitalkostnader, og viser at vederlaget for kapitalkostnadene er upåvirket av antall kilometer og medgått kjøretid», skriver advokat Øystein Myre Bremset på vegne av Unibuss.

ANNONSE

Vil ikke kommentere saken

Unibuss mener at Ruter ikke kan kreve prisavslag som følge av streik hos Unibuss sine ansatte.

Ruter hevder på sin side at de rettmessig har holdt tilbake all godtgjørelse i perioden Unibuss-sjåførene streiket, inkludert kapitalkostnader. De mener at det foreligger misligholdt fra Unibuss sin side.

«Dette er fordi et mislighold inntreffer når det forekommer objektive avvik fra hva som er forventet kontraktoppfyllelse i henhold til den inngåtte kontrakten mellom partene», skriver Ruters advokat Iver Jordheim Brække i sitt sluttinnlegg.

Administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Sagene Avis mandag. Ruter opplyser at de vil undersøke om de kan gi en kommentar.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE