Sagene Avis

Rykende fersk bok fra historielaget

Vogts gate gate og Soria Moria på Torhov fotografert en gang mellom 1930 og 1940. FOTO: Ukjent person/Oslo Museum Foto: Ukjent person/Oslo Museum

– Om Nordpolen skole, Akerselva, julehistorier, Salong Lady & Lord, Frankrikegården, gårder og løkker, kolonihager, krigen, en rockestjerne, andre kjente folk fra området og mye mer, forteller redaktør, Hans Petter Torp Sørensen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2017 kl 09:31

TORSHOV: Torsdag kveld lanserte Sagene Torshov Historielag deres nye bok, Bydelsminner. Flere hadde møtt opp i aulaen ved Lilleborg skole torsdag kveld i anledning boklanseringen, og fikk også høre om Willy Aagre fortelle om blant annet overlærer Kviberg.

Mange bidragsytere

Redaktør, Hans Petter Torp Sørensen, åpnet kvelden med å fortelle litt om de tredve forskjellige bidragsyterne. Noe stoff til den nye boka er også fra det som var til overs fra historielagets første bokutgivelse i 2014.

– Det er tekster om Nordpolen skole, Akerselva, julehistorier, Salong Lady & Lord, Frankrikegården, gårder og løkker, kolonihager, krigen,
rockestjerne,andre kjente folk fra området og mye mer, forteller Sørensen.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene - se programmet her

Teksten om kolonihager er det lederen av historielaget, Tove Jacobsen, som selv har skrevet, og hun har fått tak i bokens dyreste bilde.


– Vi fikk avbilde maleriet av Ole Sundø, initiativtaker til opprettelsen av Hjemmets kolonihager, inne i kafeen. Det bildet må dere se nøye og gjerne flere ganger på! oppfordrer redaktør Sørensen, til latter fra salen.

Historie om overlærer Kviberg

Sammen med Kvibergs barnebarn, Kjersti Kviberg, fortalte Willy Aagre om gamle overlærer Per Kviberg ved Lilleborg skole.

LES OGSÅ: Det skjer mye på 1. mai i bydelen

– Han var en overlærer som jobbet bevisst for å utjevne det hierarkiske forholdet mellom lærer og elev, og en stor folkeopplyser, forteller Aagre.

Teksten om overlærer Kviberg er også med i den nye boka til historielaget.

Selges på bydelsdagene

Bydelsminner har et opplag på 900 bøker, og vil bli solgt på ulike steder i byen.

– Den vil bli solgt på bokhandelen på Sagene, på bydelsdagene og på noen torsdager på Sagenehjemmet, forteller Sørensen.

LES OGSÅ: Historien om det som ble til Bydel Sagene

LES OGSÅ:


Direktørboligen går nye veier

En staselig mann som kanskje fremdeles vokter Sandakerbakken

Vannvokterboligen langs Akerselva

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...