Sagene Avis
Seksjonsheader

Foto: Oskar og Lovisa

Restaurantanmeldelse:

Ryktet om burgeren gikk til Hasle, men kanskje det var knasing av friesen de hørte?

– Når du kaller en burger for Torshovburger, da skal den levere altså, mener matentusiastene Oskar og Lovisa.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2021 kl 11:10

OSKAR OG LOVISA: Har du opplevd så dårlig service at du river deg i håret? Eller fått så god mat at du danser ved bordet?

Kanskje Oskar og Lovisa kan gjøre restaurant- og kafébesøkene litt enklere for deg! Nå setter Sagene Avis sine nye matentusiaster søkelyset på alle de flotte, og kanskje mindre gode, tilbudene som finnes rundt omkring i bydel Sagene.

Maten være god, servicen burde være på topp og et skikkelig hyggelig lokale skader heller ikke. Og sist, men absolutt ikke minst: Du skal ikke trenge å blakke deg ved å følge våre tips.

Det er en solfylt og varm dag, og Oskar og Lovisa tusler nedover Torshov etter et lunsjsted med uteservering. De faller fort for Grisens skjermede sommeridyll, et steinkast unna den mer travle Vogts gate.

Lovisa er tidligere Torshov-beboer og husker godt da Grisen tok over for Vertshuset Oskar Braaten i 2013.


– Jeg har kun gode minner herfra, både med maten og en øl med naboene. Nå er det på tide med et nytt besøk, sier hun fornøyd når de to matentusiastene finner seg et bord på uteserveringen.

Sted: Grisen i Torshovgata 2
Meny: Lunsj- og middagsmenyer med smørbrød med skagenrøre, hamburger, kyllingsalat, kjøtt- og fiskeretter. 1 vegetarrett. Egen snacksmeny.
Pluss: Nydelig skagenrøre, særdeles saftig burger. Rause porsjoner, her blir du mett!
Minus: Stiv pris, til tross for mengden. 210 for et smørbrød med skagenrøre er i dyreste laget.
Pris: Hovedrett fra 205-285 kroner. Dessert 110 kroner.
Åpningstider: Mandag 15-22, tirs-fre 12-00:30, lørdag 13-00 og søndag 14-21.

Hørt rykter om burgeren

Det er fire lunsjretter og én dessert å velge mellom, før klokken blir fire og middagsmenyen tar over. Forventningene blir ekstra høye når det er så få retter, påpeker Lovisa.

Hun bestiller skagenrøre på ristet landbrød og Oskar går, til tross for at han syns det kan bli for mange burgere rundt omkring, for Torshovburger. Med dette navnet er det ikke så mye å lure på, slår han fast.

– Når du kaller en burger for Torshovburger, da skal den levere altså, sier han før Lovisa legger til:


– Jeg har faktisk hørt rykter om den helt oppe på Hasle. Det er grunn nok til å at den må testes.

– Nydelig, men stiv pris

Maten kommer raskt på bordet og Lovisa er storfornøyd. Etter en lang vinter og vår med mange restriksjoner har hun lengtet etter å spise reker ute.

– Endelig får jeg muligheten til det, forventningene er en mil over huet mitt. Det er noe med det å spise reker ute – minnene fra oppveksten på kysten kommer tilbake. Å sitte ute og pille reker, nå får jeg riktignok ikke pillet selv, men nostalgien slår inn allerede før det er servert. Jeg kjenner vannet i munnen begynner å danne seg, det er altfor lenge siden og nostalgien runger! Sola skinner og munnbindpåbudet på restaurantene er opphevet - kan det bli en bedre dag? sier Lovisa, før hun nesten letter av stolen.

En skagenrøre kan fort gå inn for krasjlanding om det er feil balanse mellom både smaker og størrelse på innholdet.

– Det kan ofte bli for mye av og for store biter løk, her er alt fint kuttet og du får en god balanse mellom alt som presenteres i måltidet. Pepperroten gir en ekstra piff. Åh, dette er nydelig. Den er passe syrlig og det er godt med fyll på det ristede brødet. Det er en fin detalj med egget på toppen, men skagenrøra står faktisk godt nok alene.


Det er en fyldig lunsj, smørbrødet har mye fyll. Og det er jo nettopp det man betaler for, påpeker Lovisa.

– Dette er en veldig god opplevelse. Jeg anbefaler å sitte ute i sola her og spise disse rekene, men prisen … Det er litt for dyrt med 210 kroner for en skive med skagenrøre, syns jeg.

– En av de saftigste

Torshovburgeren serveres med cheddar, salat, sylteagurk, tomat, aioli og fries. For 25 kroner ekstra kan man også få bacon.

Det er en kraftig burger og ved første øyekast ser den helt ordinær ut. Helt til man tar en bit.

– Det er den saftigste burgeren jeg kan huske å ha spist på veldig lenge. En helt ordinær burger, uten all slags stuing eller saus, er noe av det vanskeligste å få til, mener jeg. Da får du ikke gjemme kjøttsmaken. Du må ha kvalitet på kjøttet, ha både krydret og stekt det perfekt.


Burgeren er så saftig at brødet under kjøttet har blitt litt for vått, men det er alt i alt veldig godt likevel.

– Den smaker akkurat slik den burde. Og vi har prøvd flere burgere nå! Jeg tenker jeg absolutt må tilbake hit for å få en god burger, i hvert fall når det er i kombinasjon med en så god pommes frites. Den er akkurat sånn jeg liker den - passe salt, ikke for tykk og SPRØ.

Lovisa må teste selv og strekker seg over bordet:

– Den pommes fritesen, altså … Jeg lurer på om de kan høre meg helt oppe på Hasle når jeg tygger den? Ryktet om burgeren har gått helt dit, men kanskje det var knasingen av pommes frites de hørte?

Begge lunsjrettene er store porsjoner - i hvert fall med tanke på at dette er en lunsj. Her skal du slippe å gå sulten fra matbordet.

– Herregud, jeg er mett. Jeg er på innspurten, men jeg tar en fem minutter lang pause før jeg hugger i det siste. For alt skal fortæres, sier Lovisa og klapper seg på magen.

Vet du om noe som burde testes i bydel Sagene, om det så er en restaurant, kafé, tips til beste kake, smoothie, kaffe eller noe helt annet? Send matentusiastene våre et lite pip på e-post, så kanskje de tar turen for å teste nettopp din favoritt!

Grisen på Torshov Foto: Oskar og Lovisa

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...