ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

«Så har me juksa litt»

HELE NORGES MATMOR: En graffitikunstner har laget et bilde av Ingrid Espelid Hovig Foto: Janina Lauritsen

Hele Norges matmor døde fredag 3. august. Nå har en graffitikunstner malt et bilde av henne på veggen på Lilleborgbanen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2018 kl 18:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV/LILLEBORGBANEN: Ingrid Espelid Hovig døde fredag formiddag, 94 år gammel.

I ettertid har en gatekunstner laget et bilde av henne på graffitiveggen på Lilleborgbanen.

– God og sunn mat alle kunne lage

Konsernsjef i Gyldendal ASA, John Tørres Thuv, skriver på forlagets nettside:

«Ingrid har vært en svært betydningsfull forfatter på Gyldendal. Ingen annen kokebokforfatter i Norge nådde så mange lesere som henne, og ingen har berørt så mange hjerter. Gjennom hennes pionerarbeid med Fjernsynskjøkkenet, som NRK sendte i over 30 år, ble hun allemannseie. Der formidlet hun sin matkunnskap med varme og sjarm, hun viste fram god og sunn hverdagsmat som alle kunne lage. Ingrid har inspirert flere generasjoner nordmenn til å lage mat fra bunnen av og til å glede seg over et godt og næringsrikt måltid. (...)Vi er stolte av å kunne si at Ingrid var en Gyldendøl»

Så har me juksa litt

Espelid Hovig var programleder for over 300 episoder av Fjernsynskjøkkenet, noe som gjorde henne til en av landets mest kjente TV-personligheter, samt innflytelsesrike formidlere av kostholds- og matkultur. Hun var også forfatter, redaktør, tilrettelegger eller promotør for et femtitalls kokebøker som har solgt flere hundre tusen eksemplarer.

ANNONSE

Hun mottok en rekker priser i Norge og internasjonalt for folkeopplysning for mat og ernæring. I 1994 ble hun utnevt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Hennes mest berømte uttrykk, «Så har me juksa litt», ble faktisk ikke skapt av Espelid Hovig selv. Uttrykket stammer fra en parodi av Fjernsynskjøkkenet som Trond Kirkvaag lagde i 1973. Fjernsynskjøkkenets produsent syns uttrykket var så morsomt at Espelid Hovig tok det i bruk.

Kilde: Wikipedia

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE