Sagene Avis

Har kapasitet til 600 om dagen:

Så mange doser får bydelen nå

Her er de siste vaksinetallene fra bydel Sagene Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Det nye vaksinasjonssenteret i Bjølsenhallen har kapasitet til å vaksinere 600 daglig. Foreløpig har like mange innbyggere blitt vaksinert på fire uker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2021 kl 14:44

BYDEL SAGENE: 221.819 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk fredag. 66.178 personer har fått dose to.

Foreløpig har FHI registrert at 18.569 personer fikk dose én torsdag, og 7.652 personer fikk dose to. Flest har fått første dose i Viken (47.041) og Oslo (27.411).

Per 11. februar er det 829 vaksinerte personer i bydel Sagene. Av disse er: 606 innbyggere og 223 er kritisk helsepersonell. Det er nå aldersgruppen 75-84 som vaksineres. Bydelen har sendt brev til de over 85 år som de ikke har kommet i kontakt med via telefon.

Bydelen informerer at de i uke 7 vil få 72 nye doser, og fortsetter samtidig å sette dose nummer 2.

Så stor er kapasiteten

Sagene Avis spurte bydelsadministrasjonen hvordan situasjonen blir i Bydel Sagene i uke åtte, og det ser foreløpig ut til at bydelen kun vil motta andredoser. Administrasjonen påpeker at det er usikkerhet knyttet til dette, da tallene hele tiden kan endre seg.


Bydelens vaksinasjonssenter flyttet inn i Bjølsenhallen denne uka. Der er det foreløpig to vaksinasjonsslinjer, og målet er å få tre linjer. Bydelsadministrasjonen påpeker at riggen er klar, og at det kun avhenger av tilgangen på vaksiner.

Med tre linjer vil vaksinasjonssenteret i Bydel Sagene ha kapasitet til å vaksinere 600 om dagen.

Oslo-regionen krever flere vaksiner

Oslo har rigget seg for å kunne sette 63.000 vaksinedoser i uka, denne uka har kommunen imidlertid bare mottatt 9394 doser, skriver Aftenposten fredag. Så langt er imidlertid bare 25.783 vaksinert med dose én, og 8557 med dose to – på syv uker.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har gang på gang krevd at Oslo må få en større andel av koronavaksinene. Torsdag sendte styret i Oslo-regionen – et interkommunalt råd som omfatter 65 kommuner med 2,2 millioner innbyggere – brev til Stortinget for å be om hjelp, skriver NTB. Kommunene har samlet seg på tvers av partitilhørighet, skriver VG. Flere av kommunene styres av Høyre og Senterpartiet.
Men svaret på om vaksinestrategien skal endres eller ikke kommer tidligst neste uke, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.


– Vi venter fortsatt på tallgrunnlaget. Det vil ikke være klart denne uken i hvert fall, sa han til NTB torsdag ettermiddag.

FHI analyserer hele tiden smittesituasjonen i forhold til tilgang på vaksiner. Inn i datasystemet mater de tall for smittetrykk i ulike områder og en rekke andre faktorer for å finne svar på hvordan vi kan utnytte vaksinedosene vi har, mest effektivt. Hvilken utbredelse de nye virusmutasjonene får, spiller også inn.

Bukholm har forståelse for at mange lurer på hvorfor arbeidet tar tid.

– Tallgrunnlaget må utarbeides, kvalitetssikres og gjøres på nytt igjen. Beregningene tar dager å få gjennomført. Det krever mer datakapasitet enn vi har på FHI, så vi har måttet ta i bruk Sigma-senteret på Blindern, sier smitteverndirektøren.

Økende press

Folkehelseinstituttet er under sterkt press for å endre linje til såkalt geografisk skjevfordeling.


Høy befolkningstetthet og mobilitet gjør visse områder særlig sårbare, og vaksinestrategien må ta hensyn til det, argumenterer de 65 kommunene i Oslo-området i brevet til Stortinget.

– Vi har forståelse for at folk stiller disse spørsmålene. Det er ikke urimelig når man har vedvarende smitte over lang tid. Men vi må forholde oss til dette på en faglig og saklig måte og gjøre en best mulig vurdering, sier Bukholm.

Når FHI er ferdig med sin analyse, vil anbefalingen bli oversendt Helse- og omsorgsdepartementet. Regjeringen vil ikke overstyre FHIs anbefaling, har helseminister Bent Høie (H) tidligere uttalt. Men dersom FHI gjør endringer, kan regjeringen raskt gi sin tilslutning.

I brevet heter det blant annet at Oslo-regionen står i frontlinjen av pandemien og har vært den hardest rammede regionen i Norge. Stortinget må ta grep som sikrer at de nasjonale virkemidlene i pandemien svarer på Oslo-regionens behov, mener kommunene.

Tall fra FHI viser at det torsdag totalt var registrert 256.178 utførte koronavaksinasjoner i Norge. Astra Zeneca, som er den tredje godkjente vaksinen i Norge, har varslet store forsinkelser i leveransene sine, og Norge får rundt 1 million færre doser i februar enn ventet. Til nå har Norge totalt fått rundt 10.000 doser pr. uke, som fordeles til alle landets kommuner, det forklarer hvorfor Oslo får få vaksiner, skriver Aftenposten.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...