Sagene Avis

Så mange er vaksinert i bydel Sagene nå

Vaksinasjonssenteret i Sagene samfunnshus åpnet 15. januar. Foto: Janina Lauritsen

Fredag 29. januar vil 342 i bydelen fått vaksine mot covid-19. Vaksineringsprosessen går som planlagt, informerer bydelen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: I bydel Sagene ble de første vaksinene satt på Ilahjemmet og Sagenehjemmet i uke 1. Bydelens vaksinasjonssenter for innbyggerne åpnet 15. januar og da ble Brynhild (96) den første hjemmeboende blant de 60 som fikk vaksinen denne dagen.

Les mer om vaksinasjonssenteret her:

Status i bydel Sagene

Sagene Avis har blitt kontaktet av lesere som ønsker oppfølging av vaksinasjonens fremdriftsplan, og hvordan innbyggerne prioriteres. Har for eksempel situasjonen med utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo gitt forsinkelser i vaksineringen? Nei, vaksinasjonssenteret vaksinerer etter listen så fort de mottar doser, og holder ingen tilbake, opplyser Bydel Sagene.

Per fredag 29. januar har 298 innbyggere og 45 som regnes som kritisk helsepersonell fått første dose av vaksinen.

Vaksinering og innkalling går nå som planlagt, informerte bydelen tidligere denne uka. Men det elektroniske innkallingssystemet er ikke på plass enda, så per nå ringer bydelen innbyggere med beskjed om hvor og når de skal møte.


– Det er dessverre vanskelig å si helt konkret hvor lang tid i forveien innbyggere blir oppringt for time, sier kommunikasjonsansvarlig i Bydel Sagene, Kathinka Nordhagen Selsjord.

Foreløpig får bydelen få vaksiner og de vet ikke så mye om tilgangen fremover, men alle vaksiner de får settes fortløpende.

Til nå har aldersgruppen over 85 år fått 1. dose, samt beboere over 65 år i Treschows hus og Møllehjulet. Bydelen har også begynt å vaksinere aldersgruppen 80+, mens de holder på å oppnå kontakt med alle fra den første gruppen. Gruppene vaksineres uten hensyn til kronologisk rekkefølge innad i hver prioriteringsgruppe.

Bydelen informerer også at man ikke kan få raskere time ved å kontakte fastlegen, da vaksinasjonssenteret følger egne lister og kun får informasjon om antall personer med underliggende sykdommer fra fastlegene.

Dette er prioriteringsrekkefølgen for vaksinering per nå:
1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
3. Alder 75-84 år
4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se hvilke her)
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
8. Alder 55-64 år
9. Alder 45-54 år
Kilde: Folkehelseinstituttet

FHI: Dobler vaksineutsendelser fra neste uke

Fredag melder Folkehelseinstituttet (FHI) at en økt forutsigbarhet i vaksineleveranser gjør at de kan redusere beredskapslageret. Dermed øker antall koronavaksinasjoner kraftig.

Neste uke vil det distribueres 95.000 doser ut til kommunene, opplyser FHI på sine nettsider. Årsaken er at leveringsproblemene fra Pfizer/Biontech ble mer kortvarige enn antatt, og Norge får dermed økte leveranser i tiden som kommer.

– Kommunene får omtrent dobbelt så mange vaksinedoser i uke 5 som opprinnelig planlagt. I tillegg får Norge økte leveranser fra Moderna de nærmeste ukene, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI til NTB.

Smitteverndirektøren antar dessuten at AstraZeneca snart får godkjent sin vaksine.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...