Sagene Avis

Så mange er vaksinert i bydelen så langt

Her er de nyeste tallene for antall vaksinerte i bydel Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå er det aldersgruppen 80+ som vaksineres, informerer Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: 135.449 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk torsdag 4. februar. Og 30.066 personer har fått dose to.

Flest har fått første dose i Viken (28.111) og Oslo (18.954).

I bydel Sagene er det per 04. februar vaksinert totalt 556 personer. Av disse er 364 innbyggere og 192 er kritisk helsepersonell, informerer Bydel Sagene på sin Facebook-side.

Bydelen vaksinerer nå aldersgruppen 80+. De holder fortsatt på med å oppnå kontakt med de innbyggerne i gruppen 85+, som de ikke har klart å komme i kontakt med så langt.

200 doser neste uke

Det er strenge føringer på hvem som mottar tilbud om vaksine. På denne måten sikres det at de grupperingene i samfunnet som har størst risiko for alvorlig sykdomsforløp blir beskyttet først. Derfor er det heller ingen unntak fra reglene og det føres streng kontroll med at disse følges, skriver bydelen.


Hvor mange bydelen vaksinerer avhenger av hvor mange doser bydelen får levert. Det er usikkerhet knyttet til leveranse, noe som gjør det vanskelig å si hvordan tempoet i vaksineringen vil være fremover. Til nå har bydelen brukt op alle dosene de har fått.

Neste uke får bydelen 200 nye doser, hvor 20 prosent skal være til kritisk helsepersonell og dose nummer 2 for alle som skal ha den i uke 6.

Flytter vaksinasjonssenteret

Grunnet lettelsene i koronatiltakene, åpnet kaféen Nazar i Sagene Samfunnshus igjen onsdag denne uken. For å minimere faren for spredning av smitte mellom ulike grupper besøkende på samfunnshuset, samt for å øke kapasitet på antall innbyggere som kan vaksineres, flyttes Bydel Sagenes vaksinasjonssenter fra 10. februar til Bjølsenhallen i Moldegata 7.

Bydelen informerer at inntil elektronisk timeinnkalling er på plass, vil bydelen ringe beboerne med beskjed om når de skal møte. Dette gjelder også innbyggere som allerede har avtalt time for dose nummer to.

Dette er prioriteringsrekkefølgen for vaksinering per nå:
1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
3. Alder 75-84 år
4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se hvilke her)
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
8. Alder 55-64 år
9. Alder 45-54 år
Kilde: Folkehelseinstituttet

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...