ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Så mange er vaksinert i bydelen så langt

Her er de nyeste tallene for antall vaksinerte i bydel Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå er det aldersgruppen 80+ som vaksineres, informerer Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: 135.449 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk torsdag 4. februar. Og 30.066 personer har fått dose to.

Flest har fått første dose i Viken (28.111) og Oslo (18.954).

I bydel Sagene er det per 04. februar vaksinert totalt 556 personer. Av disse er 364 innbyggere og 192 er kritisk helsepersonell, informerer Bydel Sagene på sin Facebook-side.

Bydelen vaksinerer nå aldersgruppen 80+. De holder fortsatt på med å oppnå kontakt med de innbyggerne i gruppen 85+, som de ikke har klart å komme i kontakt med så langt.

200 doser neste uke

Det er strenge føringer på hvem som mottar tilbud om vaksine. På denne måten sikres det at de grupperingene i samfunnet som har størst risiko for alvorlig sykdomsforløp blir beskyttet først. Derfor er det heller ingen unntak fra reglene og det føres streng kontroll med at disse følges, skriver bydelen.

ANNONSE

Hvor mange bydelen vaksinerer avhenger av hvor mange doser bydelen får levert. Det er usikkerhet knyttet til leveranse, noe som gjør det vanskelig å si hvordan tempoet i vaksineringen vil være fremover. Til nå har bydelen brukt op alle dosene de har fått.

Neste uke får bydelen 200 nye doser, hvor 20 prosent skal være til kritisk helsepersonell og dose nummer 2 for alle som skal ha den i uke 6.

Flytter vaksinasjonssenteret

Grunnet lettelsene i koronatiltakene, åpnet kaféen Nazar i Sagene Samfunnshus igjen onsdag denne uken. For å minimere faren for spredning av smitte mellom ulike grupper besøkende på samfunnshuset, samt for å øke kapasitet på antall innbyggere som kan vaksineres, flyttes Bydel Sagenes vaksinasjonssenter fra 10. februar til Bjølsenhallen i Moldegata 7.

Bydelen informerer at inntil elektronisk timeinnkalling er på plass, vil bydelen ringe beboerne med beskjed om når de skal møte. Dette gjelder også innbyggere som allerede har avtalt time for dose nummer to.

Dette er prioriteringsrekkefølgen for vaksinering per nå:
1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
3. Alder 75-84 år
4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se hvilke her)
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
8. Alder 55-64 år
9. Alder 45-54 år
Kilde: Folkehelseinstituttet

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE