ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Så mange møtte ikke opp til avtalt koronatest

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB (Illustrasjonsfoto)

Den siste uka har nesten 1500 blitt testet for korona hver dag i Oslo. Men langt fra alle møter opp.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2020 kl 19:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Hver morgen, klokken 08.15, får helsebyråd Robert Steen (Ap) en rapport for dagen før.

– Da har jeg smittetallene fra dagen i går, antall testede, antall personer som ikke møtte til test, smittesporingstallene og antall oppringinger og ubesvarte anrop til koronatelefonen.

Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo, Robert Steen (Ap), under en pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden sist uke. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er den nærheten vi har mulighet til å være nå. Jeg tror ikke det har noe for seg, å sitte på timebasis, slik situasjonen er i dag, sa helsebyråden til Nordre Aker Budstikke sist uke.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) svarer på spørsmål at de kan iverksette tiltak «veldig raskt».

ANNONSE

Hundre daglig

Helseetaten opplyser overfor Nordre Aker Budstikke at det daglig er om lag hundre personer som ikke har møtt opp til avtalt test. De siste syv dagene har det i snitt blitt testet 1491 personer i Oslo, oppgir etaten.

Når man bestiller en koronatest på Oslo kommunes nettsider, får man en SMS med testtid og sted. Ved stor pågang kan det ta opptil tre dager, skriver de.

Prøvene, som blir tatt fra hals og nese, blir sendt til analyse for å kunne konstatere om den er positiv eller negativ. Resultatet er som regel klart mellom ett og fire døgn etter avlagt prøve, ifølge kommunen.

Viktig å avbestille

Oslo kommune skriver at det er viktig at avtalt time avbestilles om man ikke vil møte opp.

ANNONSE

«Hvis du ikke lenger har behov for testing, eller ikke kan møte til den oppsatte tiden, må du avbestille testen. Det er viktig at du avbestiller timen hvis du ikke kan komme, slik at vi kan gi den til andre som vil teste seg.»

Her kan du se hvordan du avbestiller timen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE