ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Så møkkete fontener hadde aldri blitt godtatt på Frogner

Bassenget på Gråbeinsletta. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En leser etterlyser bedre renhold av bassenget og fontenen på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sagene Avis traff en leser utenfor Sagene kirke, som etterlyser bedre renhold av både bassenget på Gråbeinsletta og fontenen i Sagene kirkepark.

Hun syns det alltid er så skittent i disse, og at de hadde vært fine badesteder for barna om sommeren om de hadde blitt rengjort skikkelig. Slik det var da hun selv var ung.

– Så møkkete fontener hadde aldri blitt godtatt på Frogner, sier hun bestemt til lokalavisa.

Fontenen i kirkeparken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bassenget på Gråbeinsletta. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Ønsker ikke bading

Vi tok kontakt med park- og nærmiljøkonsulenten i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, for å høre hvilke rutiner bydelen har for rengjøring av disse. Og renholdet kunne kanskje ha vært bedre enn det er i dag?

– Generelt vil jeg si at vi ikke ønsker bading i vannanleggene (verken fra mennesker eller hunder), da all kontakt med membranen i bassenget bidrar til slitasje/skader. Likevel skal anleggene se reine ut. Det er imidlertid kostbart å holde unna alle partikler/gjenstander til enhver tid, så bydelen har nå ikke anledning til hyppigere oppfølging enn dagens regime, sier Nakkerud.

Dagens regime for bassenget på Gråbeinsletta innebærer at bydelens parkdrifter tømmer bassenget og renser annenhver uke i driftssesongen – som er ca. medio mai til medio september.

Bassenget på Gråbeinsletta. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Vurderer bunnrensing

– I Sagene kirkepark derimot, har vi et nyoppusset anlegg med resirkulering/rensing av vannet. Dette driftes av vårt rørleggerfirma. Siden renseprosessen ikke krever tømming annenhver uke, har vi en tilleggsavtale med vår parkdrifter, som i anledning avfallstømming i denne parken også sjekker fontenen og fjerner eventuelle elementer i vannoverflaten (kvister, blader etc.)

Bydelen ser imidlertid at det tidvis kan være behov for rensing av bunnen i dette bassenget i løpet av driftssesongen – ikke bare ved oppstart/avslutning.

– I en samlet gjennomgang av vannanleggene vil vi vurdere om det kan bli mulig å få til slik bunnrensing underveis i sesongen. Dette vil avhenge av kostnader/budsjett, sier Nakkerud til Sagene Avis.

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE