ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Så mye økte boligprisene i juli

PRISENE HAR ØKT: Tall fra OBOS viser at boligprisene har økt i juli. Bildet viser Voldsløkka borettslag (arkivfoto) Foto: OBOS

Det er ikke vanlig at boligprisene stiger i den normalt så stille sommermåneden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2018 kl 14:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/BYDEL SAGENE: Etter en nedgang i juni, viser nye OBOS-tall for juli en prisvekst på 1,1 prosent i Oslo.

Etter fem måneder på rad med prisvekst, sank prisene for OBOS-tilknyttede boliger med 1,6 prosent i juni.

Nå viser tallene for juli at boligprisene er på vei opp igjen, nå med 1,1 prosent. Det betyr at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i juli var 61.733 kroner.

– De nye tallene bekrefter våre antagelser om at Oslo-markedet er i ferd med stabilisere seg, vi er inne i et mer normalisert bruktboligmarked, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.

Prisene i Bydel Sagene lavere enn i fjor

Kvadratmeterprisen i Bydel Sagene har også økt i juli. I juni lå prisen på 80.764 kroner, mens nå i juli har den vært 81.581 kroner.

ANNONSE

Sammenlignet med sommeren 2017 har prisene sunket. I juni 2017 måtte du ut med 84.777 kroner per kvadratmeter, og i juli 2017 lå prisen på 83.157 kroner.

Uvanlig økning

Det er ikke vanlig at boligprisene stiger i den vanligvis så stille sommermåneden. I snitt har prisene nemlig falt med 0,2 prosent i juli i perioden 2004-2017, skriver OBOS videre.

Prisutviklingen i juli i Oslo har i år vært sterkere enn snittet for tilsvarende måned de siste årene. Samtidig vet vi at prisene svinger mer i juli da antall boliger for salg er forholdsvis lavt sammenlignet med andre måneder. Trenden med stabilisering av markedet bekreftes ved at nyboligsalget i leilighetsmarkedet, spesielt i Oslo-regionen, er tilbake på et tilnærmet normalnivå for juli, sier konsernsjefen.

Han tror kjøperne har tilpasset seg nye låneregler og er godt forberedt på en eventuell renteøkning.

– OBOS er godt posisjonert tomtemessig og planlegger for flere salgsstarter i løpet av høsten, blant annet et større antall OBOS Bostart-leiligheter på Ulven i Oslo allerede i september.

ANNONSE

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,1 prosent. For hele landet har prisene steget med 9,0 prosent.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.931 kroner i juli. Dette er 0,3 prosent høyere enn i juni.

Det ble i juli foretatt 421 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 468 i juli i fjor.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE