ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Sagene er et fantastisk sted å bo!

Helge Stoltenberg - leder av bydelsutvalget i Sagene Bydel, og navnebror, men ikke i slekt med han i bakgrunnen på bildet. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Håpene og ønskene er i stor grad like enten du bor i en villa på Kjelsås eller i en blokk på Bjølsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2017 kl 12:52

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Ser man på bydel Nordre Aker så finner man for det meste villaer, hager med epletrær og en bydel preget av grønt.

Ser man på bydel Sagene ser man blokker og bygårder, asfalt og parker. Levekår og hvem som bor i de to bydelene er også veldig forskjellige. Ser man på hva man stemmer i de to bydelene så er det også svært forskjellig, der Sagene er rød er Nordre Aker blå.

Da skulle man jo tro at disse to bydelene var to motpoler.

Men det tror jeg ikke at de er. I begge bydeler er noe de som bor her opptatt av å skape seg og sine et bedre liv. De er opptatt av gode barnehager og skoler, de vil ha trygget for at de som trenger hjelp får det og de vil ha en kommune og bydeler som fungerer.

Vi har forskjellige utgangspunkt og vi har forskjellige forutsetninger for å klare dette. Men håpene og ønskene er i stor grad like enten du bor i en villa på Kjelsås eller i en blokk på Bjølsen.

ANNONSE

Så er det alltid slik at man blir stolt av det område eller bydelen man bor i. Og det er også jeg.

Jeg synes bydel Sagene er et fantastisk sted å bo. Her har vi alt! Butikker og kultur, grønne flotte parker, by liv, kort vei til sentrum og til marka – kan man ha det bedre?

Bydel Sagene er selveste kulturbydelen i Oslo. Hvert år foregår det 1000-vis av små og store kulturarrangementer for alle. Dette er jeg veldig stolt av og gjør noe med oss som bor her. Det skaper liv mellom husene, det skaper en spennende bydel å bo i.

Men bydel Sagene er ikke bare kultur, vi er også kåret til Oslos grønneste bydel. En bydel der vi satser på grønne tiltak, som bikuber i Torshovparken, dyrkingskasser, frukttrær og bærbusker, sykkelverksted, gjenbruk og mye annet. Vi vil ha en bydel som er grønn og dette gjør oss også stolte.

Men vi er også en bydel som har mange utfordringer og mange innbyggere som har ekstra utfordringer. Dette er også vår oppgave som lokalpolitikere å ta tak i. Vi vil at alle skal med, at alle skal kunne få gode liv. Derfor har vi vedtatt at vårt motto er: En bydel med plass til alle.

ANNONSE

Jeg er kjempeglad for at vi nå får en egen avis for Sagene. Dette har vi svanet i mange år. Vi trenger en lokalavis, en avis som kan stille de kritiske spørsmålene til oss politikere. En avis som kan fortelle om alt det flotte som skjer i bydelen.

Men er Sagene og Nordre Aker virkelig to motpoler? Det tror jeg ikke! Vi er mer like enn det vi liker å tro. Vi har de samme håp og ønsker for fremtiden og vi er gode naboer.

Jeg gleder meg til å lære mer om Nordre Aker og jeg håper jeg kan ønske mange av dere som bor i Nordre Aker velkommen til bydel Sagene for. Velkommen til oss, vi er en bydel med plass til alle også folk fra Nordre Aker.

Helge Stoltenberg (Ap)
Leder av lokalpolitikerenes bydelsutvalg i Bydel Sagene

Tips oss på sageneavis@nab.no!

ANNONSE

LES OGSÅ: Bydelsdirektør Marius har planene klare for Sagene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE