ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«Sagene – familieparadiset i byen»

BYDEL SAGENE: «Voldsløkka er prakteksemplaret her. Der er det skispor på vinteren, skøytebane som brukes hyppig av barna og utekonserter om sommeren.» Foto: Sagene IF

Kommentar: «Med aktiviteter for småbarnsfamiliene blir det plass til flere generasjoner i byen. Konsekvensen er et yrende byliv.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 19:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene bydel har lenge vært populær blant småbarnsforeldre. Men når barna blir store nok har dessverre mange flyttet ut. Dette er en trend som er i ferd med å snu. Nå er det grunn til å bli værende i bydelen, også når barna når skolealder. Årsakene er mange.

En viktig faktor er at barna får gratis frokost på skolen. Ikke alle barn spiser frokost hjemme, noe som gir dårlige skoleresultater. Med mat i magen er barna bedre i stand til å lære. Å henge med i undervisningen de første åra i skolen er avgjørende for muligheten til å fullføre utdanningen. Det er bra for både barna og samfunnet.

Skolene i bydelen har også fått ny drakt. Bjølsen skole er pusset opp og Fernanda Nissen huser flere elever år for år. De nye skolene legger til rette for optimale læreforhold for barna. I tillegg har tilbudet om aktivitetsskole (AKS) blitt gratis og gjelder nå for barn i første til tredje trinn. Dette er et fint tiltak for inkludering. Læring gjennom aktivitet skal ikke bare kunne forbeholdes de rike. AKS er et kjempefint tilbud for like muligheter til lek og utfoldelse for alle barn.

Flere grøntområder gir økt livsglede for barnefamilier. Voldsløkka er prakteksemplaret her. Der er det skispor på vinteren, skøytebane som brukes hyppig av barna og utekonserter om sommeren. Med aktiviteter for småbarnsfamiliene blir det plass til flere generasjoner i byen. Konsekvensen er et yrende byliv.

At familiene blir værende i Sagene viser at god politikk virker.

ANNONSE

Ragnhild Sjoner Syrstad,
Sagene Arbeiderparti og Torshov og Sagene Arbeidersamfunn

Ragnhild Sjoner Syrstad Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE