Sagene Avis
Seksjonsheader

«Sagene – familieparadiset i byen»

BYDEL SAGENE: «Voldsløkka er prakteksemplaret her. Der er det skispor på vinteren, skøytebane som brukes hyppig av barna og utekonserter om sommeren.» Foto: Sagene IF

Kommentar: «Med aktiviteter for småbarnsfamiliene blir det plass til flere generasjoner i byen. Konsekvensen er et yrende byliv.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 19:26

Sagene bydel har lenge vært populær blant småbarnsforeldre. Men når barna blir store nok har dessverre mange flyttet ut. Dette er en trend som er i ferd med å snu. Nå er det grunn til å bli værende i bydelen, også når barna når skolealder. Årsakene er mange.

En viktig faktor er at barna får gratis frokost på skolen. Ikke alle barn spiser frokost hjemme, noe som gir dårlige skoleresultater. Med mat i magen er barna bedre i stand til å lære. Å henge med i undervisningen de første åra i skolen er avgjørende for muligheten til å fullføre utdanningen. Det er bra for både barna og samfunnet.

Skolene i bydelen har også fått ny drakt. Bjølsen skole er pusset opp og Fernanda Nissen huser flere elever år for år. De nye skolene legger til rette for optimale læreforhold for barna. I tillegg har tilbudet om aktivitetsskole (AKS) blitt gratis og gjelder nå for barn i første til tredje trinn. Dette er et fint tiltak for inkludering. Læring gjennom aktivitet skal ikke bare kunne forbeholdes de rike. AKS er et kjempefint tilbud for like muligheter til lek og utfoldelse for alle barn.

Flere grøntområder gir økt livsglede for barnefamilier. Voldsløkka er prakteksemplaret her. Der er det skispor på vinteren, skøytebane som brukes hyppig av barna og utekonserter om sommeren. Med aktiviteter for småbarnsfamiliene blir det plass til flere generasjoner i byen. Konsekvensen er et yrende byliv.

At familiene blir værende i Sagene viser at god politikk virker.


Ragnhild Sjoner Syrstad,
Sagene Arbeiderparti og Torshov og Sagene Arbeidersamfunn

Ragnhild Sjoner Syrstad Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...