Sagene Avis

Sagene får Norges «grønneste» bryggeri

SAGENE BRYGGERI: Disse skal bli Norges første bryggeri som kompenserer for alle sine klimagassutslipp. Foto: Mina Haugli (arkivfoto)

De ønsker ikke å «stå i klimagjeld» til verden, derfor blir bryggeribilen elbil og klimagassutslippet skal kraftig ned.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Sagene Bryggeri tar klimaansvar og blir det første bryggeriet i Norge som kompenserer for alle sine klimagassutslipp.

Bryggeriet har satt seg som mål å redusere sine klimagassutslipp med 30 prosent innen 2025 og vil investere i bærekraftige prosjekter for å klimakompensere.

– Vi har gjennomgått hele vår verdikjede og har satt oss et ambisiøst mål. For å nå dette vil vi blant annet kartlegge alle leverandører og emballasjeløsninger for å finne produkter med minst mulig klimapåvirkning. Vi jobber nå med å finne gode løsninger slik at vi kan energi-effektivisere bedre, sier daglig leder i Sagene Bryggeri, Knut Johannessen, i en pressemelding.

Bytter ut fossilt brennstoff

Bryggeribilen, som i dag drives av fossilt brennstoff, skal erstattes med elbil. Og det er gjennomført en omfattende analyse hvor målet var å finne konkrete tiltak som vil minimere bryggeriets klimabelastning.

Bryggerimester: Kristian Johnsen ved Sagene bryggeri. Foto: SAGENE BRYGGERI


– Vi har sett på alle områder av vår virksomhet og kartlagt hvor vi kan gjøre endringer for å redusere utslippene. Fremover vil vi ha en bevist innkjøpspolicy der vi til enhver tid søker å finne de beste og mest klimavennlige alternativene, sier Johannessen.

Mikrobryggeriet har allerede gjennomført flere tiltak for å redusere miljøpåvirkningen og vil heve innsatsen i tiden frem mot 2025.

Blant tiltakene som er gjennomført er varmegjenvinning i produksjonen – et tiltak som sparer masse energi, de nyttiggjør produksjonsavfallet til dyrefôr og de har gått over fra tørr til våt gjær.

Kjøper klimakvoter fra utviklingsland

I takt med å redusere utslippene vil Sagene Bryggeri kompensere for sine utslipp ved å kjøpe klimakvoter fra klimareduserende prosjekter i utviklingsland. Disse vil være godkjente av FN eller Gold Standard®. I første omgang har Sagene Bryggeri valgt å støtte prosjektet 1385- energieffektive og rentbrennende kjøkkenovner i Ghana, et Gold standard®-prosjekt.

I tillegg til å redusere ca. 47 000 tonn CO2 årlig, bidrar dette prosjektet med 8 av FNs 17 bærekraftsmål. Blant annet bidrar prosjektet til lokal sysselsetting under anstendige forhold, likestilling mellom kjønnene, mer utdanning og bedre helse for kvinner og barn.

Iverksettes innen 2020

På bryggeriets nettside står det at følgende tiltak skal iverksettes på kort sikt, fra 2018-2020:

  • Kartlegging av leverandører for råvarer og emballasje, for å finne optimale produkter med minst mulig klimapåvirkning
  • Utfordre og stille krav til leverandører på klimaområdet
  • Energieffektivisering på bryggeri og administrasjon
  • Erstatning av den fossile varebilen med en elektrisk
  • Reduksjon av CO2-forbruk i ølproduksjonen
  • Forbedring av rutiner for avfallssortering
  • Holdningsskapende arbeid rettet mot kolleger og ansatte

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...