Pynter opp hos Mysterud:
– Sagene feirer Sagene
– Dette har vært en morsom og kreativ utfordring, og en god måte å etablere oss i hodene til folket på Sagene.
Publisert: 22.05.2020 kl 19:56
SAGENE: Deformat, et grafisk design- og illustrasjonsstudio, flyttet til «River'n» på Sagene i fjor, etter å ha vært på Alexander Kiellands plass siden 2016.
Siden de har historie, kontakter og en god relasjon til Sagene, har de hatt en semi-fast månedlig utstilling hos Mysterud Bar, hvor de trekker temaet ut av en hatt.
– Vi har relativt kort tid på å lage seks trykk i begrenset opplag som skal pryde veggen på Mysterud. Dette har vært en morsom og kreativ utfordring, og en god måte å etablere oss i hodene til folket på Sagene, sier Remi Juliebø i Deformat.
Da Mysterud fikk lov til å åpne igjen, trakk Deformat på ny et tilfeldig tema. Denne gangen sto det «Sagene» på lappen.
– Det kunne ikke vært mer passende. Sagene feirer Sagene! Det er det mest folkevennlige temaet vi har hatt hittil. Det første temaet vi hadde var drittband, så verktøykasse, stilleben og studentliv.
– En bauta på Sagene
Sagene-utstillingen blir værende hos Mysterud i en til halvannen måned, tror Juliebø.
Et av bildene som hang på veggen over bordene, viste en regnbue – et motiv som er godt kjent for tiden. Det kommer av alle «Det går over»-bildene som henges opp rundt omkring, og det har vist seg å være et populært bilde. Av 35 kopier har de i skrivende stund igjen fire. Dette har nå blitt byttet ut av et bilde av Sagene kirke.
Den røde høyblokka bak Sagene Samfunnshus henger også på veggen. Den står ifølge Juliebø som en bauta på Sagene, det er et bygg veldig mange kjenner igjen, Sagene-beboer eller ikke.
– Vi har valgt idéer som utfordrer oss, er salgbare og som ivaretar integriteten vår, forklarer han og viser frem de andre motivene: Geitmyra skolehager, den store buen i Kongsvingergata 9, Det Rivertzke kvartal og av arkitekten Kristen Tobias Rivertz.
Bildene trykkes i små opplag, slik at det skal være mer eksklusivt for dem som kjøper. Sagene-utstillingen har, kanskje naturlig nok, vist seg å være den mest populære utstillingen. Derfor kjører de på med en Sagene-runde nummer to, men ikke før de igjen trekker Sagene-lappen opp av hatten.
Kunst skal røre
De prøver også av og til å spre litt kunst utenfor lokalene i Det Rivertzke kvartal. I tillegg kan folk droppe innom lokalet for et stort utvalg av trykk.
– Da vi flyttet inn følte vi oss først litt uglesett, vi gjør jo ting på vår måte. Men nå har vi et tett samarbeid med Sagene Blomster og folk vinker til oss fra balkongene sine. Folk lurte på hvorfor vi flyttet opp til Sagene, men så kom de på besøk. Da skjønte de det, sier han fornøyd.
Kunsten, som trykkes på risograf, er et av firmaets sideprosjekt. Deformat jobbet hovedsakelig innenfor kultur – festivaler, coverdesign og konsertgrafikk er hovedjobbene. Ellers har de også redaksjonelle jobber, som da de lagde design og illustrasjoner for =Oslo i et halvt år.
I fjor kjørte de også på med en utstilling på Sagene Bryggeri.
– Vi fikk inntrykk av at det var et marked for det. Det er gøy å se at folk kommer, sier han og fortsetter:
– Vi vil at kunst skal være tilgjengelig, og ikke overpriset. Og kunst skal engasjere.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!