Sagene Avis

Fester historien på veggen til Sagene festivitetshus

Sagene festivitetshus, nå med blått skilt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Denne uka fikk det gule huset i Holsts gate 3 blått skilt!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2020 kl 12:23

SAGENE: Sagene festivitetshus har lange tradisjoner som fest-og konsertlokale. Huset, som er bygget i norsk dragestil med bonderomantiske farger, ble bygget som forsamlingslokale og teater.

Denne uken fikk Sagene festivitetshus sitt blå skilt avduket. Oslo Byes Vel skiltprogram er byhistorie i kortform – der det skjedde.

Om Sagene festivitetshus, sier skiltet dette:

Det blå skiltet på Sagene festivitetshus. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Oslo kommune leide huset av indremisjonen, til bruk for Lilleborg småkirkemenighet, og det ble i den forbindelse satt inn orgel på galleriet. Etter avvigslingen i 1966 er huset blitt brukt som fritidsklubb og forelesningssal for Sagene lærerskole. I nyere tid er bygget blitt brukt som kulturverksted for ungdom, konserter, kor, korps, orkester, amatørteater, revyer og dansegrupper.

Sagene festivitetshus. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Festivitetshuset har gjennomgått en rekke oppgraderinger og rehabiliteringer hvor Sagene Janitsjarkorps har stått sentralt i samarbeidet med Kulturetaten i Oslo for bruk og bevaring av huset, informerer Oslo Byes Vel. Sagene Festivitetshus ble sist rehabilitert i 2012, og eies i dag av Oslo kommune.

– Sagene festivitetshus har gjennom mer enn 100 år vært en kulturbærende institusjon for lokalmiljøet på Sagene. Huset sto i fare for å bli solgt i 2000, men takket være lokale ildsjeler, blant annet Sagene Janitsjarkorps, klarte man å redde det slik at det kunne fortsette å være et samlingssted for ulike kulturaktører. Her skiltes både huset og innsatsen som ble gjort for å redde det, sier Christina Aas, skiltansvarlig i Selskabet for Oslo Byes Vel.

Sagene Janitsjarkorps og Torshovkorpset bruker festivitetshuset til sine korpsøvelser.

Styreleder i Sagen Janitsjarkorps, Tom Nøttveit, avduket skiltet. Her sammen med Ole Rikard Høisæther, generalsekretær i Selskabet for Oslo Byes Vel (til høyre). Foto: Oslo Byes Vel


Sagene festivitetshus ligger «godt gjemt» i Holsts gate 3. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Sagene festivitetshus. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...