Sagene Avis

Ny BUA og trimrom er på plass

SAGENE FRIVILLIGSENTRAL: Daglig leder Hilde Muri Krahn, ansvarlig for BUA Johanne Lehre og styreleder Silje Lied. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Vi finner en plass der du kan få blomstre og bli verdsatt som den du er. Det er det som gjør dette stedet så unikt, sier daglig leder hos Sagene Frivilligsentral.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER: «Frivilligsentralen skal være et sted der vennskap, kreativitet og mangfold får blomstre. Her møtes mennesker i ulik alder og blir en del av et stimulerende fellesskap. Mange utrykker glede over endelig å kunne kjenne på en tilhørighet og få være med å bidra til noe positivt i samfunnet», skriver daglig leder hos Sagene Frivilligsentral, Hilde Muri Krahn, i frivilligsentralens nyhetsbrev.

Og det er mye spennende som skjer på frivilligsentralen.

Ny BUA

I BUA (Barn-Unge-Aktivitet) kan barn, ungdom og voksne komme for å låne gratis utstyr og leker. De har blant annet ski, sekker, SUP, sko, turutstyr, sparkesykkel, pulk og mye mer. Hittil i år er det lånt ut 1893 gjenstander på totalt 565 utlån.

I mai ble kjelleren pusset opp og gjort i stand for å flytte BUA til et mer egnet lokale. De nye lokalene er større og har egen inngang på gateplan. BUA Sagene har vært mye besøkt de siste årene, og lokalene var ikke tilstrekkelige lenger. De nye lokalene er både større og har egen inngang på bakkeplan; en mørk ståldør på nord-enden av høyblokka i Sandakerveien 61, opplyses det i nyhetsbrevet.

Å ha egen inngang skal gjøre det mye enklere å låne ut større gjenstander som pulk, kano eller fruktpresse. I tillegg blir det også enklere å holde BUA åpen utenfor frivilligsentralens åpningstider.


I sommer er det ekstra åpningstider i uke 28 og 29 før det holdes stengt i uke 30 og 31.

Endelig fått trimrom

Et etterlengtet trimrom er nå endelig på plass. Trimrommet finner du til høyre for resepsjonen hos Frivilligsentralen i 1. etasje.

«Her er alle velkommen til å trene og benytte seg av ergometersykler, håndvekter, strikker, matter, step-kasser og ribbevegg.
Frisklivssentralens fysioterapeuter har gruppetimer i trimrommet med fokus på blant annet pust og balanse. Bortsett fra disse faste tidene er rommet til fri disposisjon mandag til fredag klokken 9-15. Kom alene eller ta med deg en venn og kom i form. Det kan ofte være et tiltak å komme i gang, men å trimme gir både glede og ny energi. Så er det også gøy å gjøre noe sammen med andre.»
skriver frivilligsentralen.

På frivilligsentralens storkjøkken diskes det opp med supper til familietreff på onsdager eller til fredagslunsjen som er ukas høydepunkt på Kafé Nær. Her gis det også rom for historiefortelling, vitser, tryllekunster, sang, dans og musikk.

«Besøkstjenesten formidler kontakt mellom mennesker som ønsker besøk eller trenger en arm å støtte seg til på tur. Du kan komme som gjest eller bidra som frivillig. Vi finner en plass der du kan få blomstre og bli verdsatt som den du er. Det er det som gjør dette stedet så unikt. Vi tar sommerferie i hele juli måned, men ser frem til å møte deg og å knytte nye kontakter til høsten. Vi ønsker deg en riktig god sommer.» skriver Krahn.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...