ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ny BUA og trimrom er på plass

SAGENE FRIVILLIGSENTRAL: Daglig leder Hilde Muri Krahn, ansvarlig for BUA Johanne Lehre og styreleder Silje Lied. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Vi finner en plass der du kan få blomstre og bli verdsatt som den du er. Det er det som gjør dette stedet så unikt, sier daglig leder hos Sagene Frivilligsentral.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: «Frivilligsentralen skal være et sted der vennskap, kreativitet og mangfold får blomstre. Her møtes mennesker i ulik alder og blir en del av et stimulerende fellesskap. Mange utrykker glede over endelig å kunne kjenne på en tilhørighet og få være med å bidra til noe positivt i samfunnet», skriver daglig leder hos Sagene Frivilligsentral, Hilde Muri Krahn, i frivilligsentralens nyhetsbrev.

Og det er mye spennende som skjer på frivilligsentralen.

Ny BUA

I BUA (Barn-Unge-Aktivitet) kan barn, ungdom og voksne komme for å låne gratis utstyr og leker. De har blant annet ski, sekker, SUP, sko, turutstyr, sparkesykkel, pulk og mye mer. Hittil i år er det lånt ut 1893 gjenstander på totalt 565 utlån.

I mai ble kjelleren pusset opp og gjort i stand for å flytte BUA til et mer egnet lokale. De nye lokalene er større og har egen inngang på gateplan. BUA Sagene har vært mye besøkt de siste årene, og lokalene var ikke tilstrekkelige lenger. De nye lokalene er både større og har egen inngang på bakkeplan; en mørk ståldør på nord-enden av høyblokka i Sandakerveien 61, opplyses det i nyhetsbrevet.

Å ha egen inngang skal gjøre det mye enklere å låne ut større gjenstander som pulk, kano eller fruktpresse. I tillegg blir det også enklere å holde BUA åpen utenfor frivilligsentralens åpningstider.

ANNONSE

I sommer er det ekstra åpningstider i uke 28 og 29 før det holdes stengt i uke 30 og 31.

Endelig fått trimrom

Et etterlengtet trimrom er nå endelig på plass. Trimrommet finner du til høyre for resepsjonen hos Frivilligsentralen i 1. etasje.

«Her er alle velkommen til å trene og benytte seg av ergometersykler, håndvekter, strikker, matter, step-kasser og ribbevegg.
Frisklivssentralens fysioterapeuter har gruppetimer i trimrommet med fokus på blant annet pust og balanse. Bortsett fra disse faste tidene er rommet til fri disposisjon mandag til fredag klokken 9-15. Kom alene eller ta med deg en venn og kom i form. Det kan ofte være et tiltak å komme i gang, men å trimme gir både glede og ny energi. Så er det også gøy å gjøre noe sammen med andre.»
skriver frivilligsentralen.

På frivilligsentralens storkjøkken diskes det opp med supper til familietreff på onsdager eller til fredagslunsjen som er ukas høydepunkt på Kafé Nær. Her gis det også rom for historiefortelling, vitser, tryllekunster, sang, dans og musikk.

«Besøkstjenesten formidler kontakt mellom mennesker som ønsker besøk eller trenger en arm å støtte seg til på tur. Du kan komme som gjest eller bidra som frivillig. Vi finner en plass der du kan få blomstre og bli verdsatt som den du er. Det er det som gjør dette stedet så unikt. Vi tar sommerferie i hele juli måned, men ser frem til å møte deg og å knytte nye kontakter til høsten. Vi ønsker deg en riktig god sommer.» skriver Krahn.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE