Sagene Avis

Støtter bærekraftig ungdomsarbeid:

Sagene IF tildeles 250.000 kroner

SAGENE IF får 250.000 kroner til sitt bærekraftige ungdomsarbeid. Foto: Janina Lauritsen

Sagene IF har fått tildelt 250.000 kroner til bærekraftig ungdomsarbeid. – Det blir en av Oslos kuleste sommerjobber, sier inkluderingsansvarlig i Sagene IF, Maren Synnevåg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2020 kl 20:46

BYDEL SAGENE: Bydel Sagene lyste i vår ut midler til sosiale entreprenører og andre som hadde lyst til å lage mestringsarenaer for ungdom gjennom miljøvennlige aktiviteter. Tilskuddet går til prosjekter som involverer ungdommer i bydel Sagene.

Målet er at ungdommene skal få kjennskap til blant annet inkludering, forbruk, gjenbruk og/eller omstilling.

Det ble vedtatt i Bydel Sagenes arbeidsutvalg 09. mars at 250.000 kroner deles ut som et tilskudd i «grønne tiltak» i regi av sosiale entreprenører.

Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen, oppvekst-og velferdskomiteen og arbeidsutvalget i Bydel Sagene har tidligere i juni vedtatt at Sagene IF får tildelt 250.000 kroner for sitt bærekraftige ungdomsarbeid. Dette ble også endelig vedtatt i bydelsutvalget i dag, 18. juni, og Sagene IF får dermed tildelt 250.000 kroner.

Inkluderingsansvarlig Maren Synnevåg er glad for tilliten.


- Mange ungdommer faller fra den organiserte idretten for tidlig. Da ønsker vi som klubb å være et alternativ. Sosiale aktiviteter, leksehjelp eller sommerjobb. For de unge handler det kun om å bli sett for den de er og med de ressursene de har, sier Maren Synnevåg, inkluderingsansvarlig i Sagene IF.

- Det er rørende å se at vårt prosjekt treffer så bredt politisk og at vi har med oss partiene fra Rødt til Høyre. Det viser at politikerne i bydelen har sett og forstått hvordan vi som idrettsforening kan spille en viktig samfunnsrolle, langt utover det rent sportslige, sier Synnevåg, som også har skrevet søknaden.

Les mer om vedtaket og hvem som kunne søke, i denne saken.

Jobb med grønn profil

Sagene IF får støtte til to prosjekter som får unge mennesker i bydelen ut i jobber med en grønn og inkluderende profil.

- Vi ønsker å sende ungdommer fra Etter skoletid på kurs hos Geitmyra matkultursenter i beplanting, matlaging og dyrking av grønnsaker. Etter kurset vil ungdommene få tilbud om en jobb i Sagene IFs Etter skoletid. Arbeidet vil bestå i å planlegge menyer og lage mat, samt drive urbant landbruk ved klubbhuset. Ungdommene vil på denne måten tjene litt lommepenger, få jobbtrening og ikke minst bruke sine kunnskaper og få økt deres livsmestring.


I koronaepidemien har Sagene IF fått sådd blomstereng, satt ut poteter, laget biehotell og satt ut plantekasser for å skape et hyggelig utemiljø både for mennesker og insekter. Den grønne profilen tas med videre inn i ungdomsarbeidet.

- Vi er en klubb med hjerte for både inkludering og gjenbruk. Prosjektpengene vil vi bruke til å skape bydelens hyggeligste, grønne uteplass. Vi vil ha ungdommer i jobb som trivselvakter på feltet som bidrar til å skape god stemning. Vi ser at nå i koronaen er anlegget flittig brukt, og at mange trener og koser seg på feltet. Det er kjempebra, derfor ønsker vi å tilrettelegge for enkle idrettsaktiviteter, passe på at engangsgrillene brukes riktig og ha ungdommer til å selge billige kioskvarer. Det blir en av Oslos kuleste sommerjobber, sier Synnevåg.

Warsame Isse og Maren Synnevåg Foto: Janina Lauritsen

– Brenner for ungdommene i bydelen

Årets navn og ildsjel, Warsame Isse, har klubbhuset og Voldsløkka som sitt andre hjem. Han jubler over innstillingen.

- Jeg er så stolt og glad for at det er klubben i mitt hjerte som får disse pengene. Mange jeg kjenner skal kun være i Oslo i sommer, og da blir aktiviteter i nærmiljøet enda viktigere. Jeg brenner jo for ungdommene i bydelen og det å få seg en liten jobb og litt ansvar, er noe jeg vet at mange ønsker, sier Isse.

Foto: Janina Lauritsen

– Gratulerer

Leder av Miljø-, kultur- og byutviklingskomiteen i Bydel Sagene, Maria Varteressian (Ap) gratulerer Sagene IF med tildelingen.

– Det er bred enighet i saken der samtlige partier utenom MDG stemte for at det skal være Sagene IF som skal få støtten på 250.000kr, sier Varteressian til Sagene Avis.

– Vi synes det er flott med bred enighet. Sagene IF er en seriøs aktør som kjenner bydelen godt, og som har et viktig prosjekt. Gjennom mange år har de vist at de står på for folk og spesielt for barn og unge i vår bydel. Derfor er det en glede å tildele dem disse midlene.

Foto: Janina Lauritsen

– Mer enn en idrettsforening

I bydelsutvalgsmøtet sa Varteressian at det hadde kommet inn gode søknader. I vurderingen ble det viktig å få fokusere på kortest mulig vei fra krone til aktivitet. Og det er Sagene IF som leverer best på dette, mente hun, siden de nå står klare til å sette i gang.

Det kom også frem i bydelsutvalgsmøtet at det var bred enighet om å gi støtten til Sagene IF fordi søknaden viser det viktige arbeidet de gjør – de gjør så mye mer enn kun å være en idrettsforening. De identifiserer dagsaktuelle problemstillinger, som at ungdommer trenger arbeid, sa lokalpolitikerne.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...