Sagene Rødt er nesten tredoblet siden 2017
Sagene Rødt-lederen forteller hvorfor han tror lokallaget har vind i seilene.
Publisert: 04.07.2019 kl 09:59
BYDEL SAGENE: Leder av Rødt Sagene, Bjørn O. Bjørnsen, forteller at medlemstallet i Sagene nå har passert 200.
1. januar 2017 hadde de 78 medlemmer, og siden 1. januar i år har det kommet 63 nye.
Akerselva og ny park
– Vår kamp mot forskjells-Norge er den store politiske saken Rødt har eierskap til. Hadde hardt arbeid virkelig lønt seg, ville renholdere, hjelpepleiere og andre arbeidsfolk vært millionærer. I stedet er det arvingene som belønnes med skattegaver og kutt i arveavgiften, sier Bjørnsen.
Han tror også deres forsvar av natur og miljø er med på å skape medlemsveksten.
– Rødt er grønt og rettferdig, og for Rødt Sagene betyr det forsvar av Akerselva Miljøpark og byggegrense på 20 meter - elvas markagrense. Og kampen for en ny stor park i Nydalen.
Sommervandring langs elva
Sagene Rødt-lederen forteller her om partiets sommeravslutning 27. juni:
Rødt Sagene hadde sin sommeravslutning med politisk byvandring langs Akerselva etter et framgangsrikt år der medlemstallet nå har passert 200.
Gjennom vel en times tur, viste Arne Bernhardsen og Reza Rezaee glimt fra Sagenes nære historie. Bydelen er en mangfoldig og raus bydel som alltid har tatt i mot nye innflyttere.
Vandringen startet på plassen ved Arbeidermuseet mellom de tidligere fabrikkene Graah og Hjula. En plass som for øvrig snart må få sitt eget navn.
Tidligere Myrens verksted var fabrikkenes fabrikk. Her laget man maskiner, turbiner med mer for industribedrifter i inn- og utland. Myrerløkka er formet som et amfi etter uttak av leire til teglverket som lå her. Byen vokste og det trengtes murstein til alle blokkene rundt Akerselva, Bjølsen, Torshov og Sagene.
På Lilleborg-tomta i Treschows gate 16 blir det nå bygget ungdomsskole med flerbrukshall etter at Oslo Kommune har kjøpt tomta. Striden med boligutvikler var intens og Rødt Sagene var i fremste rekke for å sikre denne tomta i kommunalt eie. Planprosessen her viser at bydelsutvalget og beboermakt har påvirkningsmuligheter.
Lilleborg fabrikker var en stor merkevarebygger og her ble Zalo, Pep, Lano og mange andre produkter utviklet og produsert.
Torshov har vært en av de mest vellykkede bydelene i Oslo. Her kombinerte man leiligheter, jobber, kultur, rekreasjon, fritidsmuligheter og idrett. Alt var i gå-avstand og Soria Moria framstod som østkantens kulturelle tempel.
I dag har Vogts gate mange spisesteder/barer. Vi ønsker mangfold i tjenestetilbud og servicebedrifter, men rask inntjening kan ikke gå på bekostning av et trygt og godt bomiljø. Rødt Sagene har her lyttet til beboerne og vi fikk stoppet nattklubb-planene på Soria Moria.
Rødt Sagene sin vandring passerer Torshovparken som viser visjonene til tidligere sjef for parkforvaltningen i kommunen, Fernanda Nissen og Byplansjef Harald Hals. I dag slåss vi sammen med beboerne i Nydalen for en stor park i Sandakerveien 113-119. På siste bydelsutvalgsmøte før sommeren i Bydel Sagene ble det en stor seier med vedtak for en stor park på denne tomta i Nydalen.
Den politiske vandringen ble avsluttet på Haarklous plass. Et område som i dag har tettest antall kommunale leiligheter i Oslo. Rødt kjemper her for å få ned husleiene og bort med "gjengs leie" (markedsleie) som i dag kan bety 15000 i månedsleie for en mindre kommunal leilighet.
På Haarklous plass var grillen varmet opp av ungdommer fra området og Rødt Sagene er klare for en spennende valgkamp etter sommerferien.
Bjørn O. Bjørnsen, leder Rødt Sagene
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!