Sagene Avis

Sagene Samfunnshus på blokka

Sagene Samfunnshus - på planen i torsdagens bydelsutvalg. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

– Vi har vært bekymret for om alle har mulighet til å benytte samfunnshuset, eller om prisene har vært for høye, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Bakgrunnen for at samfunnshuset nå er diskutert i forkant av bydelsutvalgsmøtet, torsdag 2. november, er følgende tidligere politiske verbalvedtak:

– Sagene samfunnshus har gjennom mange år vært en sentral møteplass på tvers i vår bydel. Her kan alle beboere møtes. Dette mener bydelsutvalget er verdifullt. Likevel kan det være at ikke alle har muligheten til å bruke samfunnshuset, noe som kan skyldes økonomiske forhold.

– Samtidig ser vi at det er mye ledig tid på samfunnshuset, spesielt på dagtid. Bydelsutvalget tror at det ligger mange muligheter i å videreutvikle samfunnshuset og ber direktøren om å komme tilbake med en sak om dette. Saken bør inneholde hvordan man ser for seg hvordan ikke bare faste leietakere, men beboere, frivilligheten og næringslivet kan inkluderes i arbeidet.

Komitebehandlingen

Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen (KVOF-komiteen) har behandlet verbalvedtaket, og skriver følgende i protokollen, fra møtet tidligere i oktober.

– Komiteen tar saken til etterretning, og ber bydelsadministrasjonen presentere økonomisk status for Sagene samfunnshus når regnskapet for 2017 foreligger. Dette regnskapet vil legges til grunn for en videre drøfting i KVOF-komitéen, om behovet for gjennomføring av eventuelle tiltak og driftstilpasninger ved samfunnshuset.


Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap) forteller til Sagene Avis at det er viktig å finne ut av om samfunnshuset er tilpasset behovet.

– Vi har vært bekymret over om alle har mulighet til å benytte samfunnshuset eller om prisene har vært for høye. Samtidig er vi opptatt av å videreutvikle samfunnshuset. Arbeidet med dette vil fortsette i komiteen, sier Stoltenberg.

Få klager

Fra bydelsdirektørens sakspapirer og behandling av verbalvedtaket, går det også frem at det knapt mottas klager på leiepris, ved Sagene Samfunnshus. I tillegg at frivillige og ideelle organisasjoner får minst 50 % rabatt, og kan leie til priser som er subsidiert til under selvkost. Leieprisene blir i praksis bestemt av Bydelsutvalget gjennom vedtak av bydelens budsjett, hvor det bevilges penger til drift og fastsettes inntektskrav for Sagene samfunnshus.

Samfunnshuset har åpent 360 dager i året fra klokken 8.30 til 23.00, og til klokken 00.30 i helgene.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...