ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Sagenehjemmet først ut når ny gruppe får vaksinen

Ansatte ved Sagenehjemmet blir prioritert når vaksineringen av helsepersonell ved sykehjem starter til uka. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nå er det ingen koronasmittede beboere på Oslos sykehjem. Og til uka starter vaksineringen av kritisk helsepersonell på sykehjemmene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: For først gang siden november er det nå ingen smittede beboere på noen av Oslos 38 sykehjem. I løpet av denne uka får vaksinen full effekt på de siste fire sykehjemmene. Fra tirsdag åpnes det for at blant annet frisører og fotterapeuter igjen kan tilby tjenester på sykehjemmene. Neste uke starter vaksineringen av kritisk helsepersonell på de første sykehjemmene.

– Vi får neste uke 366 vaksinedoser til kritisk helsepersonell på sykehjemmene. Oslo har i snart et år vært episenteret i Norge for viruset. Det er bydelene i Groruddalen som over tid har hatt det største smittetrykket. Vi mener det er riktig å prioritere de få vaksinene vi får til områder hvor det er mest smitte. Derfor velger vi å bruke dosene på kritisk helsepersonell på fire sykehjem i Groruddalen, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten i en pressemelding fredag ettermiddag.

Vaksineringen av kritisk helsepersonell starter neste uke på Ellingsrudhjemmet, Stovnerskogen sykehjem, Romsås sykehjem og Oppsalhjemmet avdeling Stovner.

Sagenehjemmet

I tillegg vaksineres kritisk helsepersonell på Sagenehjemmet fordi sykehjemmet skal teste ut det nye journalsystemet til bruk i vaksinasjonen av medarbeidere.

Fra før har vaksineringen av medarbeidere på helsehusene startet. Etaten har fått doser til 288 medarbeidere på helsehusene.

ANNONSE

– Vi opplevde et stort smittepress inn mot sykehjemmene fra årsskiftet og utover i januar. I slutten av januar hadde vi mer smitte enn på noe tidspunkt tidligere i pandemien. Det er jobbet godt på sykehjemmene. I dag er det ingen smittede beboere etter at 29 beboere er friskmeldt siste to ukene. Det er nå viktig å unngå at uvaksinerte beboere og medarbeidere blir smittet, sier Jagmann.

Besøk denne uka

– Vi åpnet denne uka opp for mer besøk for fullvaksinerte beboere og de kan nå ha nærkontakt med et par utvalgte uvaksinerte pårørende. Fra tirsdag neste uke tar vi et ytterligere skritt mot normalisering ved at blant annet frisører og fotterapeuter igjen kan arbeide inne på sykehjemmene, sier etatsdirektøren.

Vaksinen får i løpet av denne uka full effekt på alle 38 sykehjem i Oslo. Men det er fortsatt noen uvaksinerte beboere og enkelte avdelinger som er forsinket i vaksineringen på grunn av smittesituasjonen på sykehjemmet i januar.

Status smitte på sykehjem og helsehus rapportert 12. februar:

  • Det er for tiden 29 medarbeidere som er smittet med covid-19. De er fordelt på 18 institusjoner. 70 medarbeidere er i karantene. Det er for tiden ingen beboere som er smittet med covid-19.
  • Fra midten av mars måned er det gjennomført over 18.300 tester av beboere og over 27.400 tester av medarbeidere
  • På Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB) for hjemmeboende pasienter med påvist covid-19 før innleggelse er det nå en inneliggende pasient.
  • 15 covid-19 syke pasienter KCB er død
  • 57 (+ 3 som døde på sykehus) beboere på sykehjem som var syke med covid-19 er døde
  • 4 covid-19 syke pasienter på helsehus er døde

ANNONSE

Det er rundt 4000 beboere og pasienter på sykehjemmene i Oslo, og rundt 10.000 medarbeidere. Det er 38 langtidshjem (sykehjem) og fire helsehus i Oslo.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE