Sagene Avis

Åpning av juleutstilling i kveld:

– Sagenejul er en fin måte å bli kjent på

UTSTILLING I HELGEN: Elin Mack, Wilmine Sapulete Vaagen og Ingebjørg Vatne er blant kunstnerne som stiller ut hos Sagene kunstsmie denne helgen. Foto: Janina Lauritsen

Kunstnerne hos Sagene kunstmie åpner i kveld juleutstillingen, som en del av programmet til Sagenejul.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Fredag 29. november åpner juleutstillingen hos Sagene Kunstsmie.

Dette er en salgsutstilling med syv kunstnere som har arbeidsrom i disse lokalene. Det stilles ut malerier, kalligrafi, grafiske trykk, tegninger og plakater.

Kunstnere er Maryam Abtahi, Fredrik Lloyd, Ellen Christensen, Wilmine Sapulete Vaagen, Ingebjørg Vatne, Torild Rødland og Elin Mack.

Gleder seg til åpning i kveld

Juleutstilingen er en av kunstmiens to årlige fellesutstillinger. De har også begynt med tre separatutstillinger i halvåret.

De var med på Sagenejul også i fjor, og da opplevde de at folk oppdaget dem for første gang.


– Det var moro, da var det mange innom, og det var folk som bor rett over gata som ikke visste om oss. Sagenejul er en fin måte å bli kjent på, vi skal fortsette å være med, sier Ingebjørg Vatne og Elin Mack og legger til:

– Det blir hyggelig å få besøk! Og vi har lagt kunsten til julevennlige priser.

Her kan du se programmet til Sagenejul

Damene var i gang med å henge opp utstillingen da lokalavisa var på besøk. Foto: Janina Lauritsen

Fra tekst til natur

Fredrik Lloyd og Wilmine Sapulete er sammen med Vatne og Mack i gang med å henge opp utstillingen, mens Sagene Avis er innom torsdag ettermiddag.


Lloyd er egentlig dikter og forteller at han stiller ut bilder med deler av tekstene sine.

«Yourself» Foto: Janina Lauritsen

– Tekstene er i en egen samling som heter «Yourself.» De handler om å motarbeide den indre mobbestemmen, og de skal bli en bok som stilles ut her i mars.

Sapulete Vaagen har fått laget giclée-trykk, altså digitale trykk i høy kvalitet, av sine solgte originalmalerier. De fleste av disse er fra det hun beskriver som «tankeløse øyeblikk.»

Litt av Wilmine Sapulete Vaagens kunst Foto: Janina Lauritsen


– De har blitt til ved at jeg har sittet litt tankeløs, så har de kommet til på forunderlig vis. Siden det er juleutstilling, er to av motivene med engler. Du kan si bildene er ulike former for selvportrett, de er utifra en indre status, uten å analysere for mye.

Mack har laget kunstverk i kalligrafi. Bildene er originale malerier basert på håndskrift - først maler hun stort, så rammer hun inn et utsnitt av det.

– Det har noe med øyeblikket å gjøre, du kan se penselen og hva man gjør i øyeblikket. Det er en meditativ prosess.

Kalligrafi-bilder av Elin Mack Foto: Janina Lauritsen

Ingebjørg Vatne jobber mye med maleri og stiller ut noen av sine fargerike verker denne helgen.


– Hovedoverskriften er natur. Den opplevde naturen, og ikke den faktiske. Jeg har jobbet mye med naturtrusler, sier hun.

«Alvedans» av Ingebjørg Vatne Foto: Janina Lauritsen

Juleutstillingen åpner i kveld klokken 18.00 og har lett servering. Utstillingen er også åpen lørdag 30. november og søndag 1. desember fra klokken 12.00-16.00. Sagene Kunstmie ligger i Drøbakgata 1 på Sagene, med inngang opp trappa utenfor Sagene samfunnshus.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...