ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Samler inn penger til Ingebjørgs kreftbehandling

Stas-jentene i full aksjon under årets sommerkonsert til inntekt for Ingebjørgs (innfelt) behandling. Foto: Anne Buan / Privat

Ingebjørg har vært medlem i koret i flere år. Da hun ble alvorlig syk, bestemte koret seg for å gi noe tilbake.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2017 kl 08:40

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Torsdag 8. juni ble Stas sommerkonsert avholdt på Soria Moria på Torshov. Årets sommerkonsert hadde et litt annet tema. I år markerte den startskuddet på innsamlingsaksjonen Det umulige er mulig, som skal samle inn penger til Ingebjørg Stedjes (38) behandling.

HER MER OM INNSAMLINGSAKSJONEN.

Ingeborg har begynt med behandling av immunterapi, som har vist god effekt mot livmorhalskreft. Hun forteller at den offentlige helsetjenesten tilbyr ikke behandlingen, og derfor må det gjøres privat.

Det koster mye, og det er umulig for Ingebjørg og familien å ta disse kostnadene alene.

Fullsatt sal

300 personer var tilstede under sommerkonserten. Dirigent for koret, Ragnhild Waagaard, forteller om en fantastisk respons.

ANNONSE

– Det har vært en overveldende respons, både fra jentene i koret og de rundt. Det føles veldig godt å bidra med noe kan hjelpe noen i en så sårbar og vanskelig situasjon der hverdagen rakner.

Rørende stemning

Publikum fikk oppleve et arrangement skrevet av Grieg, som kun har blitt sunget en gang tidligere, fullt kor, band, banjo og munnspill. Jentegruppa viste et program med stor bredde. Det gikk fra Grieg til popartisten Lordes «Royal».

– Vi er veldig fornøyd med konserten. Vi fikk med oss Paul Kirby, en banjospillende operasanger og et fantastisk band. Stemningen var rørende, og så gøy med full sal, sier Waagaard.

Når livet svinger av veien, og noe uventet skjer

Dette var den niende sommerkonserten til jentegruppa Stas. Gruppa startet opp i 2008, og de har levert sommerkonsert hvert år siden. Ingebjørg Stedje har vært med siden 2009, og er derfor en av jentene som har vært med lengst.

Det fortelles om en som har gitt mye av seg selv, og er høyt verdsatt av jentene i gruppa.

ANNONSE

– Ingebjørg er ei dame som er varm, positiv, sterk og kunstnerisk. Hun har et stort hjerte for alle rundt henne, og jeg beundrer hennes fantastiske pågangsmot, når livet svinger av veien, og noe uventet skjer, som hun selv sier, forteller Waagard.

I tillegg til å levere sommerkonserter hvert år, øver de også til julekonsert i Sagene Kirke.

– Vi har også julekonserter hvert år i Sagene kirke, som tidligere har blitt fylt til randen to ganger i løpet av en desemberkveld. De er også verdt å få med seg, sier Waagaard.

Kreativ og modig gjeng

Korøvingene med Stas har vært en stor del av Ingebjørg, og årets konsert var et høydepunkt.

– Konserten var en kjempeflott opplevelse for meg, å synge med Stas gir meg energi. Familien min og jeg er veldig takknemlige for initiativet fra koret. Jentegruppa er en kreativ og modig gjeng, og de har lagt ned mye flid og fantasi for å få på plass konserten, sier Stedje.

ANNONSE

– Koret sitt engasjement har også smittet over på andre, som har satt i gang nye initiativ for å hjelpe, legger hun til.

LES OGSÅ: Høie åpnet nytt rehabiliteringssenter for kreftpasienter på Aker sykehus

LES OGSÅ:

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE