Sagene Avis

Sagene-folk viser giverglede:

Samlet inn nesten 200.000 kroner

KRONERULLING: Tre av bydelens fire skolekorps har avsluttet sine kronerullinger på spleis.no. Og de fikk inn nesten 200.000 kroner til sammen! Foto: Sagene Skoles Musikkorps (arkivfoto)

Folk har donert nesten 200.000 kroner til tre av bydelens skolekorps, på spleis.no. Folk fant også på kreative måter å få inn penger på, for eksempel ved å reparere og selge gamle sykler eller holde miniloppemarked i bakgården.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2020 kl 13:19

BYDEL SAGENE: I bydel Sagene arrangeres det loppemarked hver vår og høst, i regi av skolekorpsene på Sagene, Lilleborg, Nordpolen og Bjølsen. Sistnevnte arrangerer bokmarked.

Loppemarkedene er korpsenes største inntektskilde, og korpsene er avhengige av disse inntektene for å kunne beholde instruktører og opprettholde musikkundervisningen.

Derfor startet korpsene tidligere i vår kronerulling på spleis.no, som de oppfordret alle til å se på. Til sammen har skolekorpsene på Sagene, Nordpolen og Lilleborg samlet inn 185.165 kroner. Bjølsen har ikke avsluttet sin spleis ennå.

– Vi bikker 100.000!

Sagene Skoles Musikkorps avsluttet spleisen 4. mai og fikk inn 97.265 kroner. Men styreleder sier det vil komme mer.

– Spleisen gikk veldig bra, og vi er utrolig takknemlige både for dem som har gitt penger og dem som har hjulpet til med å spre spleisen og fortelle om den. Folk fant også på kreative måter å få inn penger, for eksempel ved å reparere og selge gamle sykler eller holde miniloppemarked i bakgården. Summen stoppet opp på 97.265, og jeg har fått høre at det er noen sykkelsalg som kommer inn i ettertid, sånn at vi faktisk bikker over hundre tusen! sier styreleder i Sagene Skoles Musikkorps, Bår Stenvik.


Pengene er veldig oppløftende med tanke på videre drift, men korpset har fortsatt ikke dekket de tapte inntektene fra loppemarkedet og sponsorer, så de jobber videre med å finne andre inntektskilder.

– Og ikke minst er vi spente på om det blir mulig med loppemarked til høsten igjen. Vi er rett og slett nødt til å gjøre løpende vurderinger av hvor mye aktivitet vi kan opprettholde, sett etter hvor mye vi får inn. Nå ser det kanskje ut som det vil komme en ny runde med krisetiltak fra det offentlige, det følger vi også med på. Oppi all usikkerheten er det også spennende å se hvilke nye påfunn som kommer ut av den nye situasjonen.

Fra Sagene til New York

I påska gjennomførte Sagene Skoles Musikkorps sitt første heldigitale prosjekt «Alene sammen», med Lilleborg Skoles Musikkorps. De fikk alle musikantene til å spille sammen fra hver sin leilighet, og låta, «Morris Brown», har et oppløftende budskap om at musikk får verden til å gå rundt.

– Vi inviterte elever ved Lilleborg og Sagene skole til å delta med dans og med å holde opp plakater der de skrev hvem de mente bidro til å holde verden i gang under denne krisa. Vi fikk gode innspill som sykepleiere, lærere og internett-infrastrukturen. I tillegg fikk dirigenten vår, Anja-Christin Nielsen, med seg rapperen Jay-Silent Knight fra New York. Han var med oss fra hjemmet sitt i USA, og viste at her er vi virkelig alle i samme situasjon over hele verden. Han lærte seg til og med for anledningen en ganske god uttale av «Lilleborg» og «Sagene»!

Både dirigent, instruktører og mange foresatte sto på for å lage videoen på dugnad, og den ble skikkelig bra, sier styrelederen videre.


– Det ga mersmak, og framover vil vi gjerne gjøre flere slike spennende prosjekter, så lenge økonomien blir sikker nok.

Se resultatet her:

Lilleborg Skoles Musikkorps

Korpset fikk inn 37.00 kroner og takker på spleis.no for pusterommet dette medførte.

«Det første sjokket av ny tilværelse har lagt seg og vi i styret til Lilleborg skoles musikkorps har risikovurdert korpsets levedyktighet og muligheter fremover. Dere har alle gitt oss et pusterom til å tenke og vi vil fremover forsøke å skape engasjerende, givende, innteksbringende alternativ til loppemarked. Likevel satser vi på at vi er tilbake til høsten og forsøker oss på en senere dato enn september for å invitere til fest, glede og samhold på Torshov. For denne gang takker vi ydmykt for alle bidrag og virituelle hverdagsvafler. Tusen takk! Mvh alle barn og foreldre i Lilleborg skoles musikkorps.»


– Vi veldig takknemlige overfor alle som har bidratt! Alle monner drar, og det er heldigvis mange som liker korpset. Det er viktig i lokalmiljøet her på Torshov. Nå krysser vi fingrene for at regjeringen kommer med en krisepakke som også treffer korps og frivillighetsnorge. Vi har mistet over 300.000 i netto loppemarkedinntekter dette semesteret, og er derfor avhengig av andre typer inntekter for å kunne fortsette å lønne dirigenter og instrumentlærere, sier styreleder Sven Thore Kloster til Sagene Avis.

Nordpolen Skoles Musikkorps

Korpset samlet inn 50.900 kroner

«Tusen, tusen takk til alle som støttet oss på Spleis. Pengene betyr svært mye for oss, men oppmerksomheten, koselige støttemeldinger og at vi betyr noe i lokalmiljøet, for familie og venner og de som elsker korps – det varmer! Barn og voksne er rørt og veldig, veldige glade. 50 900 kr rikere og mange som heier på oss, dette blir en fin dag.» skriver de på sin Facebook-side.

Bjølsen Skoles Musikkorps

Korpset har i skrivende stund samlet inn 24.705. Det er 47 dager igjen av spleisen, og denne innsamlingen er dermed ikke tatt med i beregningen.

Se videoen korpset har laget:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...