Sagene Avis

Se alt de har lært på kun fem dager!

Kursholder Rebekka Nerhovde jubler sammen med barna. Her i kostymer til forestillingen med inspirasjon fra Hairspray og Trollmannen fra Oz. Foto: Cecilie Sunde Lien

På musikalkurs får barna testet ut sang, dans, og til og med regi.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Musikalkurs på Sagene samfunnshus har blitt et populært tilbud for barn i sommerferien. I Frysja-salen byr kursholder Rebekka Nerhovde på sang, dans, vennskap, teater, lek og moro.

For hvert musikalkurs på samfunnshuset har Nerhovde mikset forskjellige musikalnumre for å lage en original forestilling. Denne gangen kom musikken og inspirasjonen fra Hairspray og Trollmannen fra Oz.

Barna forteller de har hatt en veldig fin uke og vektlegger at alt har vært gøy.

I forestillingen skal de både synge, danse og spille. Noen har mange replikker og andre syns dansen går litt fort, men alle gleder seg til å fremføre.

– Det var veldig gøy å prøve kostymene og å få rollene våre, sier Ida (8).


Barna sukker når de tenker på at uka snart er over. De sier det blir trist å ikke skulle gå på musikalkurs resten av sommeren.

Barna får forme forestillingen

– Vi starter dagene med dans. Da har vi ulike oppvarminger og tøying, også går de over gulvet to og to hvor vi gjør forskjellige danseøvelser, slår hjul og øver på hopp, sier Nerhovde.

Allerede fra dag én begynner barna å lære dansen de skal fremføre i forestillingen. I timene etter storefri jobber de med teater og sang, både solosang og det de synger i kor.


– Dag to begynner vi å gå gjennom forestillingen fra toppen. De får utdelt rollene sine også øver vi på replikker, setter regi, og limer sammen forestillingen, sier Nerhovde.

Barna får også være med på å forme forestillingen. De kommer med ideer som kan passe inn i det de skal vise frem.

– De er veldig kreative og kommer med gode forslag til ting de har lyst til å gjøre og legge til. Det er også gøy for meg å sette regi når de kommer med masse forslag som jeg ikke hadde tenkt på selv, sier Nerhovde.

Ser utvikling fra i fjor sommer

Musikalkurset har blitt et populært tilbud for barn om sommeren. Det er flere av de samme barna som kommer på kurset igjen. Det syns Nerhovde er ekstra stas.


– Det er utrolig gøy å få jobbe med dem igjen. Spesielt å se utviklingen deres og hvor mye mer de tør fra i fjor sommer til nå. Noen tør å synge solo nå, som kanskje ikke turte det den først gangen, sier Nerhovde.

Nora (9) var ny på musikalkurset denne sommeren. Hun hadde blitt anbefalt av flere av de andre barna til å bli med.

– De sa det var veldig gøy og da hadde jeg også lyst til å drive med musikal, sier Nora.

Sunniva (7) så søsteren sin være med på kurset og i forestillingen i fjor sommer. Da fikk hun også lyst til å bli med.

– Jeg så hvor flinke de var og at det så så gøy ut å danse. Det ville jeg også prøve, sier Sunniva.


Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...