Sagene Avis

Se barna vifte med flagget og rope hurra!

MILJØRUSSEN: Førskolebarna i Thor Olsens barnehage er miljøruss og har fått godteri i russelua si. De gleder seg til å feire 17. mai! Foto: Janina Lauritsen

Hva er vel bedre enn å spise så mange is og pølser man bare orker? Det syns i hvert fall disse barna er helt topp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2019 kl 19:15

TORSHOV: 16. mai er barnehagebarnas dag for å feire nasjonaldagen. Da går de i sitt eget tog, roper hurra og vifter med flagget!

Og i dag møttes Thor Olsens, Lilleborg og Åsenhagen barnehage til en felles feiring i eplehagen ved Åsenhagen barnehage.

TRADISJON: Denne nasjonaldagsfeiringen i Åsenhagen barnehages eplehage har vært en tradisjon i 20 år. Foto: Janina Lauritsen

En 20 år lang tradisjon

Dette arrangementet ble holdt for første gang i 1999. Da var det Bjølsen åpen barnehage som satte i gang et arrangement som skulle vise seg å bli en lang og god tradisjon.

Barnehageleder i Lilleborg, Tove Johnsen, snakket om 17. mai-feiring og Henrik Wergeland foran de mange oppmøtte barna og foresatte.


– Henrik Wergeland har sagt og skrevet veldig mye betydningsfullt for 17. mai. Men det jeg liker med ham er at han var så opptatt av dere barna, at dere skulle ha det gøy på 17. mai. Det var viktig at dere fikk det dere ville, kanskje så mange is dere ville og at dere fikk det godt. Så tenkte han at barna skulle gå i tog på 17. mai, og slik ble det. Alle barn som kan og har lyst går i tog.

Miljørussen i Thor Olsen barnehage sang og fikk besøk av røverne Kasper, Jesper og Jonatan. De fikk beskjed av barna om at de absolutt ikke må kaste søppel på bakken.

Miljørussen er barnehagens førskolebarn og de forteller ivrig lokalavisa om de hvite russeluene sine.

– Vi har godteri i russelua fordi vi har plukket masse søppel! sier de stolte barna.

Og de gleder seg veldig til i morgen, for da kan de nemlig spise så mange pølser og is de bare orker.


– Jeg skal spise fire is og seks pølser! sier en av jentene før en annen legger til:

– Jeg skal spise så mye at jeg blir tykk som en ball!

Se video fra feiringen! Artikkelen fortsetter under videoen.

Seniorene fikk besøk

Sagene seniorsenter fikk besøk av nabobarnehagen FUS. De eldre ble med barna i tog rundt seniorsenteret, ropte hurra og viftet med flagget, og de sang Ja, vi elsker.


TOG: Barna i FUS barnehage gikk i tog rundt Sagene seniorsenter. Foto: Janina Lauritsen


IS: Etter toget fikk barna is av seniorsenteret Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...