ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Se godt på disse gutta...

Disse 01-gutta har kvalifisert seg til interkrets i fotball i år - det er høyeste nivå for aldergruppa. Foto: SAGENE IF

Hva det koster å spille fotball i breddeklubbene er et hett tema om dagen. Disse 01-gutta fra Sagene IF har kvalifisert seg til interkretsspill i år. Hva tror du de betaler?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2017 kl 09:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Stor debatt i aviser og TV om dagen om hva det koster å være med å spille fotball i de forskjellige klubbene rundt omkring, og at det fort kan blir for dyrt for barn og unge å delta.

Mer enn 20.000 kroner noen steder for medlemsskap og treningsavgift, men også inkludert cuper, med mer. For andrelaget - noe rimeligere.

For Gutter 13-14 år på Nordstrand, koster medlemsavgift og treningsavgift til sammen 6400 kroner, men summen skal også dekke inn blant annet det som tidligere var dugnadsinnsats fra foreldrene, fra sak i Nettavisen.

I samme sak opplyser Skeid ved daglig leder at treningsavgiften ligger på rundt 6300 kroner, men at prisen varierer utfra ambisjonsnivået til hver spiller.

I naboklubben Kjelsås koster medlemsskap og årsavgift for G-13 rundt det samme som i Skeid.

ANNONSE

Interkrets

For ikke så lenge siden, fortalte Sagene Avis om 01-gutta i Sagene IF. Gutta med bane på Voldsløkka har - for første gang på mange år - kvalifisert seg til interkretsserien for Oslo omegn. Det er høyeste fotballnivå, eller serie, for 01-gutter.

fotball.no kan du se du hvilke lag som har kvalifisert seg til interkrets Oslo omegn 2017. Lyn er med, men hverken Kjelsås IL, eller Skeid har lag med i interkrets G-01.

Billig

Men sjekker man nettsiden til Sagene IF, ser man at sesongavgiften for 2017 for disse gutta kun er på 2000 kroner, og 500 kroner for vintertrening – og som blant annet skal dekke måking og å holde banen oppe hele vinteren. Pluss medlemsavgift 400 kroner. Det samme gjelder forøvrig for juniorlaget.

For yngre årsklasser, eksempelvis 04-årgangen, koster medlemsavgift det samme, 400 kroner, treningsavgift 1000 kroner og vintertrening 250 kroner.

ANNONSE

LES OGSÅ: Sagene IF: 1500 medlemmer med én garderobe på deling!

Inkluderingsavtale

Det er også kjent at Bydel Sagene sponser Sagene IF – og Skeid – med penger til medlemskap og årsavgift til de barn og unge som ikke har råd til å delta selv. Gjennom en inkluderingsavtale mellom bydel og klubbLes sak om det her.

Bydel Sagene er også en bydel med mange kommunale boliger.

Styreleder i Sagene IF, Einar Eriksen, forteller hvordan klubben har klart å fostre opp et skikkelig godt interkrets 01-lag i fotball. Uten at det har kostet "fotballskjorta" for gutta med familier, for å få være med i fotballklubben.

Felles innsats

– Vi er avhengig av at vi har foreldretrenere frem til ungdomsfotballen. Etter det gjelder det å finne gode trenere, som ikke koster for mye. Det har vi klart. Ellers går mye på dugnad, vakter, og mye frivillighet og innsats for å samle inn nok penger uten at det skal koste hver enkelt spiller for mye, sier styreleder Eriksen.

ANNONSE

Som også dekker cuper og annet.

– Den summen som er årsavgift og medlemskap er det spillerne skal betale. Resten skal samles inn og jobbes for, som nevnt via frivillighet og dugnad. Det er bevisst, vi er en breddeklubb for folk skal ha råd til å være med, sier Eriksen videre.

Og det er tatt høyde for minst et par cuper i året. Utover det samler hvert enkelt lag inn og jobber dugnad for flere cuper og samlinger.

Alle bidrar

– Alle bidrar, vi finner alltid løsninger. Noen sponsorer dukker også opp underveis, nå fikk G-01 vært med på futsal i vinter, nettopp gjennom sponsorpenger.

Det er naturlig nok en stolt styreleder for et idrettslag med lave årsavgifter, og som har et supergodt G-01-lag i interkrets.

ANNONSE

– Ikke tvil om at jeg er stolt, men vi har også vært heldige og truffet. Vi har mange gode spillere i tillegg til gode trenere!

Sagene-gutta 01 har allerede spilt to seriekamper. De tapte 0-4 mot Lillestrøm, men vant 3-2 mot Follo.

Så da er det bare å glede seg til resten.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE