ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Se hvordan denne byggegropa vil se ut i 2018

Slik så byggeplassen ut i januar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kontorbygg på syv etasjer, med egen park. Hit flytter Helsedirektoratet neste år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 08:08

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Byggingen av Skanskas kontorprosjekt Workplace Oo startet opp i januar i år i Vitaminveien 4, vis à vis Cirkle K-bensinstasjonen på Storo.

7 etasjer og park

Her skal det reises et kontorbygg i 7 etasjer og én underetasje, med næring i første etasje mot Vitaminveien. Tiltaket er delt inn i to bygningsvolumer som slutter seg rundet en delt glassgård. Hovedinngang for kontorbygget blir mot Vitaminveien.

Det skal anlegges en park på tomten, som tidligere er omtalt som en «allment tilgjengelig bydelspark syd for bygget, og grønne gangdrag på vest- og østside. Begge gangdragene knytter Vitaminveien mot den nye bydelsparken».

Ifølge Skanska er bygget prosjektert til å bli et «effektivt, fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med gjennomprøvde teknologiske løsninger». Det skal miljøsertifiseres etter Breeam Excellent, og er på til sammen 24.117 kvadratmeter.

Helsedirektoratet flytter inn

Bygget skal stå innflyttingsklart høsten 2018, og Skanska melder nå at de har leid ut deler av bygget til Helsedirektoratet for en tiårsperiode.

ANNONSE

– Jeg kan bekrefte at vi har signert leiekontrakt med Helsedirektoratet på 11.165 kvm i vårt prosjekt Workplace Oo, sier Sabine Bartler, Utleiesjef i Skanska Commercial Development Norway i en pressemelding.

– Vi er meget fornøyd med at Helsedirektoratet valgte Workplace Oo, og vi ønsker dem varmt velkomne til Storo. Vi ser at Storo er i spennende utvikling, og er i ferd med å naturlig smelte sammen med Nydalen. Vi har stor tro på at Storo / Nydalen vil utvikle seg videre som et attraktivt område for kontorarbeidsplasser, boliger, handel, service og kultur. God byutvikling handler om å utvikle tett rundt kollektivknutepunktene og sørge for at området har en god kombinasjon av «alt» slik at området får en puls gjennom hele døgnet. Vi ser frem til å fortsette utleiearbeidet med å fylle opp resten av kontorbygget, sier Bartler i pressemeldingen.

Taket raste

Tidligere lå det en bilbutikk her. Etter at den ble lagt ned, og før rivingen av bygget startet, raste taket i det gamle bygget samme. Les om hva som skjedde, her!

Mye på Storo

Det skal bygges mye og stort i Storo-området fremover. I mars ble åpningsdatoen for det som blir Norges største kinosenter, i Vitaminveien 11, klar.

Og på andre siden av veien skal det bygges boliger.

ANNONSE

I Sandakerveien, like nedenfor Storosenteret og mellom Gunnar Schjelderups vei og BI, planlegges boliger, både av Avantor, og av Obos, som har kjøpt trykkeritomten i Nydalen.

Og legemiddelindustribedriften GE Healthcare går mot strømmen og bygger opp produksjonen sin på Storo.

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE