Sagene Avis

Se så fint det blir på Torshov!

BLOMSTERBARN: Elevene i 1B og 5B har plantet blomster i Vogts gate. Foto: Janina Lauritsen

Elevene på Lilleborg skole har stått på for å pynte opp i Vogts gate.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2019 kl 12:42

TORSHOV: 15. mai sørget 1. og 5. klasse ved Lilleborg skole for en ekstra flott vår og sommer på Torshov.

I dag plantet de nemlig blomster i Vogts gate.

Dette er et foreldredrevet prosjekt, i samarbeid med skolen. Etter at elevene har gjort det fargerikt og flott, er det foreldrene som skal bytte på å vanne et par ganger i uka.

– Det er veldig gøy å gjøre noe annet enn å sitte i klasserommet, syns jentene i 1B og 5B.

– Det er gøy, men det er litt vanskelig uten spade! sier guttene i 5B, som tålmodig bytter på utstyret.


MORO: Disse elevene syns også det er moro med planting. Foto: Janina Lauritsen

Elevene har for første gang bidratt med egne blomster, og ikke bare kjøpte blomster. De har sådd ringblomster i melkekartonger som de nå planter i jorda. De sår også solsikkefrø og kosmos.

Erling Riis er gartner og har vært med på plantingen siden starten i 2014. Han forteller at det var en tidligere elevs bestefar som tok initiativet, fordi han syns det var så mye søppel i gata og i bedene.

BLOMSTER: Gartner Erling Riis viser barna hvordan de skal plante blomstene. Foto: Janina Lauritsen

Målet ble da å forhindre forsøpling av Vogts gate, og i tillegg får elevene kunnskap om ulike pollinatorer og betydningen av pollinering for matproduksjon og biodiversitet. Dette gjøres ved at elevene planter blomstene selv, de får undervisning om og ekskursjon til botanisk hage gjennom samarbeid med foreningen La humla Suse.


– Prosjektet får grønne midler fra Bydel Sagene. Uten dem hadde vi ikke hatt økonomi til å drive prosjektet, så det er vi veldig takknemlige for! sier Torunn Gjerustad i FAU.

FAU: Torunn Gjerustad og Marte Wulff er i foreldregruppa som driver prosjektet Foto: Janina Lauritsen


IVRIGE: Barna kastet seg over blomsterbedene og så ut til å storkose seg i sola. Foto: Janina Lauritsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...