Sagene Avis

Kommunens egne kontroller:

Seks av ti brøt avstandsteglene. Måtte varsle politiet

En vekter passer på ved inngangen til et kjøpesenter i slutten av november. Foto: Heiko Junge / NTB (Illustrasjonsfoto)

Tettheten på et serveringssted var så høy at kommunens kontrollører så seg nødt til å varsle politiet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2020 kl 09:40

BYDEL SAGENE/OSLO: Observasjonene er gjort av Oslo kommunes egne ansatte og vektere på jobb for dem mellom 4. og 10. desember.

Kontrollene har i hovedsak blitt gjennomført i bydelene Sagene, Frogner og Grünerløkka på kveldstid, opplyses det i en intern rapport.

Totalt ble det registrert 136 observasjoner av befolkningens oppfølging av smittevernreglene:

  • 36 registreringer ble gjennomført på offentlig rom. I 23 tilfeller, 62 prosent, ble det observert brudd på bestemmelsene om avstand mellom personer.
  • 53 handelssteder ble besøkt. Ved ti tilfeller, som er 19 prosent, ble det konstatert brudd på avstandsreglene mellom personer i butikker.
  • Kommunen kontrollerte 46 serveringssteder. Syv ganger ble det observert brudd på avstandskrav mellom personer. Det tilsvarer 15 prosent.

Ungdommer på kjøpesentre

Kommentarene som følger til observasjonene, påpeker at det er ungdomsgrupper som trekker inn på kjøpesentre som ikke overholder smittevernreglene.

«Det er samtidig fortsatt slik at mange kunder og noen ansatte i noen butikker ikke holder avstand eller bruker munnbind riktig eller i det hele tatt i lokalene», heter det i den interne rapporten.

Politiet varslet

Når det gjelder serveringssteder, bemerkes det i rapporten at det i det ved de fleste bruddene var dårlig etterlevelse av reglene fra personalet. Det skal også ha vært lite oppfølging av gjestene.


Kommunens kontrollører så seg i et tilfelle nødt til å varsle politiet fordi tettheten i lokalet var «uforsvarlig» høy.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...