Sagene Avis

Selger rekordmange boliger, men tilbudet er enda større

Dyre kvadratmetere i bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen (illustrasjonsfoto)

Kvadratmeterprisen i Bydel Sagene er fortsatt tredje høyest i Oslo, tett fulgt av Nordre Aker. Boligprisene i hovedstaden har den siste måneden stått på stedet hvil, men styrker seg fra samme tid i 2017.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: – I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Med uendrete sesongkorrigerte priser forsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene. Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, da han mandag 5. november la frem boligprisstatistikken for oktober.

Statistikken, som utarbeides av Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no, viser at det ble solgt 9034 boliger i hele landet i oktober, noe som er 6,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Samtidig ble det lagt ut 10.013 boliger for salg, noe som er 10,2 prosent flere enn i samme måned i fjor.

Rekordmange boliger, og lenger omsetningstid

– Samtidig som det selges et rekordhøyt antall boliger, så legges det også ut markant flere boliger for salg enn det som er normalt på denne tiden av året. Vi må tilbake til før finanskrisen for å finne en oktober måned med et høyere antall nye boliger på markedet. Dette bidrar til at utbudet av boliger til salgs holder seg på et stabilt høyt nivå i store deler av landet og at boligkjøperne har mange boliger å velge blant, sier Dreyer i en pressemlding.

Det tok i gjennomsnitt 43 dager å selge en bolig i oktober 2018, noe som er tre dager flere enn i oktober i fjor. Av byene hadde Oslo raskest salgstid med 25 dager og Kristiansand tregest salgstid med 79 dager.

– Omsetningstiden er uendret fra september, og det er fremdeles høyere enn det som har vært normalt de siste årene. Det store utbudet av boliger på markedet gir høyere omsetningstid, sier Dreyer.


Hittil i år har vært det vært en omsetningsøkning i 12 av byens 15 bydeler sammenlignet med aktiviteten i samme periode i 2017. For hele Oslo har det blitt omsatt 7 prosent flere boliger enn i 2017, der Gamle Oslo og Grünerløkka skiller seg ut med en økning på henholdsvis 17 og 12 prosent.

Prisvekst siste 12 måneder i våre områder

Oslo har sterkest 12 månedersvekst med en oppgang på 5,0 prosent, mens svakest 12 måneders vekst har Bergen og Porsgrunn/Skien med en oppgang på 0,1 prosent.

– Vi legger nå bak oss tredje måned på rad med en tilnærmet flat prisutvikling sesongkorrigert, og vi har mindre regionale forskjeller i prisutviklingen enn det vi har observert de siste årene. Det store tilbudet gjør nå at boliger i snitt selges under prisantydning. Utviklingen i boligmarkedet nå er stabil og sunn, sier Dreyer.

Utviklingen så langt i 2018 viser at det fortsatt er de vestlige bydeler og bydelene i indre øst som har hatt sterkest prisvekst, fra fjerde kvartal 2017 til tredje kvartal i år.

Høyest vekst har det vært i bydel Ullern, med 8,4 prosent, fulgt av Vestre Aker og Nordre Aker med hhv. 7,4 og 6,8 prosent. Sagene har hatt en vekst på 4,9 prosent, og ligger marginalt under Gamle Oslo, St. Hanshaugen og Frogner, som alle har hatt en vekst på like over 5 prosent det siste året. Lavest prisutvikling i Oslo det siste året har bydel Alna, med 0,5 prosent. Nærmest er Østensjø med 1,4 prosent.


Ser vi detaljert på prisutviklingen i Oslos bydeler, har det fra andre til tredje kvartal i praksis vært uendret. Den sterkeste utvikling har bydel St.Hanshaugen hatt med en beskjeden oppgang på 0,7 prosent, og svakest utvikling har det vært i Stovner bydel, med en nedgang på 0,9 prosent. I bydel Sagene har veksten siste kvartal vært 0,5 prosent, mens den i Nordre Aker har vært 0,3 prosent.

Kvadratmeterpris

Dette gjør at Sagene fortsatt har byens tredje høyeste kvadratmeterpris, med 82.100 kroner, tett fulgt av naboen Nordre Aker med 79.200 kroner/kvm. i snitt. På topp troner Frogner, mens lavest kvadratmeterpris finner vi i Søndre Nordstrand:

(Kilde: Krogsveen)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...