Sagene Avis
Seksjonsheader

– Selv glemte jeg igjen bilen på senteret, mens andre har satt igjen mer dyrebare «ting»

Storo Storsenter Foto: Arkivfoto

KOMMENTAR: Det er utrolig hva folk glemmer igjen, kanskje er noe også med vilje?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Denne uka hadde Nordstrands Blad en sak fra Lambertseter senter, og om alt det forskjellige som kundene glemmer igjen på senteret: Rundt to søppelsekker hver uke.

– Det er veldig mye gåstaver, luer, votter, paraplyer og andre ting det er fort å legge fra seg, fortalte vekteren, men også om mer overraskende gjenstander som blir glemt.

– En rullator for eksempel, det er jo litt merkelig. Hvis man trenger den for å komme seg til senteret er det jo sannsynlig at man trenger den tilbake også, sier vekteren videre i saken.

Sågar angrepiller (!) skal noen ha glemt igjen på kjøpesenteret.

Tørkestativ

Det er samme ståa ved Storo Storsenter, og litt av hvert som vi glemmer å få med oss ut av senteret. For å understreke at dette ikke er et forsøk på nedskriving av dem som glemmer igjen ting, så starter jeg med meg selv:


Jeg har jeg faktisk glemt igjen bilen min på kjøpesenteret på Storo. Jeg tok bussen hjem i stedet, etter handleturen. Men så lurte jeg jo på, da jeg kom hjem, hvor det var blitt av bilen min. Og jeg husket da - heldigvis - hvor jeg hadde satt den igjen.

Vekteren ved Storo Storsenter har litt av hvert å fortelle om, når det gjelder hva vi glemmer igjen på kjøpesenteret Foto: Nordre Aker Budstikke

Det skjer jo at par kommer hit, og «glemmer» at de kom som par

– Det glemmes mye forskjellig her på Storo, forteller vekter Tommy Degnes.

Som på Lambertseter-senteret er det mye luer, votter og andre små plagg. Mens andre ting er mer spesielt:


– I løpet av de syv årene jeg har jobbet her, var det også en hund som ingen tok med hjem igjen. Den var her med båndet på. Ellers er det jo gjengangere. For eksempel glemmes det igjen tørkestativer rundt hver fjerde måned – også gardinstenger. Verdisaker, bankkort og kredittkort glemmes også, men det leveres videre til politiet. Folk generelt er flinke til å etterspørre og hente ting de glemmer. Andre kan bruke lang tid, for eksempel kommer de tilbake etter et halvt år og lurer på om den gjenglemte hansken fortsatt ligger her, forteller Degnes. Ting som ikke blir hentet blir gitt til veldedige formål.

Men ikke alt kan gis videre.

– Det skjer jo at par kommer hit, og «glemmer» at de kom som par. Den «gjenglemte parten» står igjen og lurer på hvor det ble av den andre, som man ikke finner eller får tak i. Som da kanskje har dratt hjem eller annet sted, uten å ta med seg sin kone, eller mann, kan vekteren videre avsløre.

Men hva vet vi om slike forsvinningsnumre er planlagt eller ikke?

Heldigvis er ingen barn glemt igjen så langt, kan han forsikre om.

Hjernen

I forrige måned intervjuet Nordre Aker Budstikke hjerneforsker Anders Fjell, som sammen med kona Kristine Walhovd, nylig mottok Nasjonalforeningen for folkehelsens Demensforskningspris.

Fjell sa blant annet, heldigvis, at de fleste glemmer mer enn de husker. Han kunne også berolige med at det er helt naturlig å glemme, for eksempel det å gå inn i et rom og ikke huske hvorfor man gikk inn der.

– Det er så mye påvirkning underveis; stress, mye å gjøre og mye å tenke på og så videre. De aller fleste husker også dårligere når vi blir eldre.

Vi spurte Fjell nå om spesifikt det å glemme igjen ting (og folk), som på kjøpesenteret. Og hvorfor det er sånn at noen aldri glemmer igjen noe, mens andre glemmer igjen ting – ofte?


– Jeg tror nok det har med fokus å gjøre, og at vi innimellom letter kravene til hukommelsen, det er nok det som skiller mye på folk i forhold til om man ofte glemmer igjen ting, eller ikke. Som den norske verdensmesteren i hukommelse Oddbjørn By skal ha sagt: Skal du huske paraplyen så får du henge den på armen!

Hva har du glemt igjen på kjøpesenteret? Fortell i kommentarfeltet!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...