Sagene Avis

– Selv om vi ikke er fysisk sammen nå, så tenker vi på hverandre

Bydel Sagene oppfordrer folk til å bli med på Nabohilsen Foto: Bydel Sagene

Bydel Sagene oppfordrer alle til å spre litt glede til naboene, selv om vi ikke kan være sammen med dem. Men du kan jo skrive en hilsen og henge den opp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO/BYDEL SAGENE: Sammen med en rekke andre bydeler, bibliotek og frivilligsentraler, har Bydel Sagene nå en kampanje for å få innbyggerne til å sende en hilsen til naboene sine. Det er mange enslige rundt omkring, og det kan fort bli ensomt å sitte alene og isolert.

Det er Sagene-beboer Nesteren Hasani som startet opp #Nabohilsen-kampanjen. Hun er fagleder for frivillighet på Furuset bibliotek og kulturhus.

Foto: Ruchika Suhalka

Et personlig samhold, på avstand

– Der har vi et enormt fokus på å samle folk gjennom kunst og kultur, men det går jo ikke nå, sier hun til Sagene Avis.

Det arrangeres mange ulike kulturarrangementer på Internett nå, men mange syns dette er for fjernt. Derfor ville Nesteren skape et mer personlig samhold, men på avstand.

Initiativtaker og Sagene-beboer, Nesteren Hasani Foto: Privat


Hasani har selv hengt opp lapper i sin oppgang på Sagene, og hun har fått tilsendt mange bilder fra folk som har gjort det samme.

– Folk sier dette er et flott initiativ, og det er flere og flere som blir med.

– Gode og oppmuntrende ord er viktig

«Gode og oppmuntrende ord er viktig - og spesielt når hverdagen er så annerledes for oss alle. Koronautbruddet gjør at vi er nødt til å være mye hjemme og vi får ikke være sosiale slik som før.» står det skrevet på Nabohilsens Facebook-side.

Derfor utfordres alle til å dele gode og oppmuntrende ord med naboen, bestemor, kompisen eller en bekjent.

Og hvordan skal du gjøre det?


1. Ta fram en lapp
2. Skriv en hilsen - her er det lov å være kreativ!
3. Heng den opp på oppslagstavlen der du bor

Del gjerne et bilde av meldingen på arrangementets Facebook-side, på Instagram, Snapchat, Tiktok eller lignende med emneknaggen #nabohilsen.

Arrangørene håper kampanjen kan vise at selv om vi ikke er fysisk sammen nå, så tenker vi på hverandre.

Det oppfordres også til å følge disse rådene:

  • Hold minst 2 meters avstand når du henger opp lappen
  • Vask hender
  • Unngå kontakt med hverandre og unngå å ta på overflater
  • Unngå å ta deg i ansiktet
  • Unngå å ta kollektivtrafikk


Foto: Monica Skaalerud

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...