ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ser du hva dette er?

I den gule boksen kan du kaste sneip og snus. Foto: Sporveien

En ny «søppelboks» som skal henges opp på holdeplasser: «De fleste ønsker å ha det pent og ryddig rundt seg, men det er noe med ubevisstheten vår.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Kassen ble født i Storbritannia, der den har fått god mottakelse. Her kan du som røyker eller snuser problemfritt og miljøvennlig kvitte deg med sneipen eller snusposen din.

Visste du forresten at en sigarettsneip fra en filtersigarett inneholder store mengder mikroplast? Plast fra sigarettfiltre er en av de største kildene til plastforurensningen i havet. Bruker du sneipekassen er du med på å bidra til en renere klode. Er ikke det fint?
Vi tømmer og vedlikeholder sneipekassene, og håndterer innholdet på en god måte. Sporveien og Rusken går sammen om å prøve «Sneipekassen» i Miljøhovedstadsåret,
står det i pressemelding fra Sporveien.

Prosjektet er støttet økonomisk av Miljøhovedstadsåret, og testperioden går i første omgang frem til august.

Søppelmysteriet i Miljøhovedstadsåret 2019

De gule kassene er et prøveprosjekt fra Sporveien, blant annet i sentrum og ved vognhallen på Grefsen. Foto: Sporveien

Sporveien og Rusken opplyser at det hver dag kastes mer enn to tonn søppel rett på gata i Oslo.

ANNONSE

– Sporveien opplever stadig økning i antall kollektivreisende og det er svært positivt for miljøet. Men med en økning i antall reisende, øker også forsøpling på farten. Hele 750 tonn søppel havner utenfor søppelkassene i Oslo hvert år, og mye forsøpling foregår på T-banestasjonene og trikkeholdeplassene. Vi har et felles ansvar for å redusere forsøpling og vi vil oppfordre til å benytte søppelkassene slik at alle får en renere by og en bedre kollektivopplevelse, sier Sporveissjef Cato Hellesjø.

– Det er fint å se at det offentlige rom brukes mer og mer, men det gir også konsekvenser for hvordan det ser ut rundt oss, mener ruskengeneral Jan Hauger.

Les også: – Finn en annen løsning enn å kaste sneipen på bakken!

Holdningskampanje

Sporveien og Rusken samarbeider om kampanjen «Søppelmysteriet» som presenterer fem typer «smugforsøplere»: Glemmer’n, Bommer’n, Stapper’n, Ruller’n og Glipper’n. I seg selv humoristiske fremstillinger, men likevel med et snev av sannhet i seg. Mysteriet er at ingen erkjenner at de er med på å forsøple.

– De fleste ønsker å ha det pent og ryddig rundt seg, men det er noe med ubevisstheten vår, kanskje spesielt når vi får litt dårlig tid, er på farten eller er litt distré. Med denne kampanjen ønsker vi å utfordre innbyggerne til å tenke seg om, forklarer Hauger.

ANNONSE

Og i år er altså tilbudet til byens røykere og snusere at de kan kvitte seg med «restene» problemfritt og ryddig.

Noen steder i byen

– Foreløpig er dette et pilotprosjekt som løper til utgangen av august, med et begrenset antall kasser tilgjengelige. De som henger på våre holdeplasser er satt opp ved Stortinget-banestasjon ved nedgangen fra Egertorget, ved Nationaltheatret t-banestasjon ved nedgangen til banene vestover, på Majorstuen, Tøyen og en ved Grefsen vognhall. I tillegg står det en ved Olaf Ryes plass – og under Ruskenuken er noen kasser satt opp i Spikersuppa. Ved utløpet av pilotperioden vil prosjektet bli evaluert – så får vi se hva som skjer, sier pressekontakt Jan Rustad i Sporveien, til lokalavisa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE