ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Sett med Lines øyne:

Ut på tur i bydelen

SAGENE-INFLUENCER'N: Line Gulstuen Meyer tar mange flotte bilder i bydelen. Foto: Privat

«Sagene-influencer'n» Line Gulstuen Meyer, er ofte ute på jakt etter flotte bilder, historie og «fun facts» rundt omkring i bydelen. Kanskje hun kan hjelpe deg med å oppdage noe nytt?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2020 kl 13:40

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SETT MED LINES ØYNE: I januar 2019 startet Line Gulstuen Meyer Instagram-kontoen @torshov_oslo, og fikk flere hundre følgere etter kort tid.

Gulstuen Meyer flyttet hit i 2017, så begynte hun å ta bilder av ting hun syns var fint å se på og som interesserte henne. For å rydde opp i bildene på mobiltelefonen, lagde hun et album med navnet Torshov.

– Torshov har så mye å by på! Jeg tenkte «Kanskje jeg skal lage noe ut av disse bildene?» Jeg lå i sofaen en kveld og så på et av bildene fra Torshovparken. Så tenkte jeg at jeg ikke kunne noe om den, har hun tidligere fortalt Sagene Avis.

Hun tar med andre ord ikke bare bilder og legger dem ut, hun skriver også litt om hvert sted hun besøker. Da snakker hun med butikksjefene, leser nabolagsanmeldelser og det andre har skrevet om stedene.

I Sagene Avis' nye spalte, kommer vi til å presentere noen av turene Line har vært ute på. Hun forteller om både kjente og mindre kjente steder fra bydelen, og kanskje hun kan inspirere deg til å legge ut på vandring?

ANNONSE

– Jeg prøver å dele og fortelle om steder, lokalhistorie og «fun facts» om bydelen som jeg selv får glede av. På den måten kan jeg kanskje glede andre med bildene og informasjonen jeg poster. De to siste ukene har det vært en del grått vær ute, men de dagene det har vært sol har jeg passet på å komme meg ut for å oppleve, og ta bilder av, det bydelen har å by på».

Her kan du lese hele intervjuet med Line fra 2019

Her får du en smakebit av det du finner inne på Meyers Instagram-konto:

Se dette innlegget på Instagram

????Fabrikkjentene vis à vis Månefisken (Sagveien 23)???? I år 1895 var det 717 ansatte på farge-veveriet vis à vis statuen av fabrikk-jentene (som i dag er Månefisken). De aller fleste ansatte var kvinner. Mange av fabrikkene langs Akerselva ble bygd rundt 1850. Fun fact: Noen steder gikk elva rett igjennom fabrikklokalene. På Månefisken, som da het Hjula Væveri, holdt de på med farging av tekstiler. Fargingen resulterte i at elva skiftet mellom å være grønn, rød og gul, ut ifra hvilken farge fabrikkjentene brukte den dagen. De som i dag driver Månefisken, overtok lokalene av Statens Teknologiske Institutt i 1989. Det har vært mange virksomheter i fabrikken tidligere, deriblant vaskeri for militæruniformer. På 70-tallet dro barna fra Sagene hit for å kjøpe smørbrød med meierismør i friminuttene. På 1970-tallet lå det nemlig en kolonial i det gamle farge-veveriet. Hilsen Line, @torshov_oslo ???? __________________________________________________ #hønselovisashus #viditoslo #torshovoslo #Sagene #oslo #osloøst #månefisken #torshovbyen #norway #osloøstbilder #torshov #torshov_oslo #mittoslo #sagenebryggeri #osloby #mittoslo #oslokommune #akerselva #møllafossen #Grünerløkka #stederioslo #sagenebydel #sageneavis #visitosloregion #bydelsagene #fabrikkjentene #hjulavæveri

Et innlegg delt av Sagene influencer’n (@torshov_oslo)

Se dette innlegget på Instagram

????Lokale, unike, små forretninger???? I går gikk jeg meg en tur i sola langs Akerselva, Månefisken og Møllafossen. ...Noe pussig å få vårfølelsen i januar, men fint og midt var det! Jeg var innom to lokale skatter på veien. Fomoto (Bilde: 2, 3, 9) som bl.a. er kafe, kunst-, design- og interiørforretning. Jeg var også innom Verksted Jord (bilde/video: 1, 4, 6, 7). @verksted_jord holder til i et gult trehus i Sagveien, og er en herlig blanding av blomsterhandel, vintage, tekstil- og interiørbutikk. Verksted jord åpnet for et par år siden, og har blitt en av mine lokale favoritter. Fra og med tirsdag denne uka stenger eier Marianne Hauge 1 måned og åpner opp igjen 13. februar. PS: Kaffen på Fomoto og Verksted jord er: nam! Vil du lese litt mer om Fomoto har jeg skrevet eget innlegg tidligere. Ha en fin uke! Line, @torshov_oslo ______________________________________________________ #lokalt #nabolag #miljøvennlig #kortreist #sagene #sagveien #akerselva #møllafossen #månefiksen #fomoto #bydelsagene #torshovoslo #lokalbutikk #sagenebydel #torshov_oslo #Mittoslo #oslobilder #visitoslo #sagene #kulturbydelen #kunst #torshov #myraløkka #florist #blomster #oslokunst #oslo #lokalhistorie #oslove #oslofood #vøyenbrua

Et innlegg delt av Sagene influencer’n (@torshov_oslo)

ANNONSE

Se dette innlegget på Instagram

????Oksefontenen???? @torshov_oslo Litt historie: Oksefontenen sto ferdig i 1929 og ble bygd i forbindelse med det enorme boligprosjektet ”Torshovbyen”. Månedsleien for en 3-roms i 1923 her var ca. 90kr. Skeid-fotball er Torshovs lokale lag og supporterne kaller seg nettopp ”Skeid-oksene”. Torshovbyen var et kommunalt boligprosjekt. Det var mangel på boliger, samtidig som kommunen måtte rive mange falleferdige bygårder på bl.a. Grünerløkka. Torshovbyen ble til hele 18 kvartal og 2000 leiligheter. Torshov var «på landsbygda» før kommunen på 20-tallet begynte denne enorme utbyggingen. Arkitektene fokuserte på å skape et miljø med luft, lys og skjønnhet. Okse-fontenen er laget i bronse og ble utført av Asbjørg Betty Borgfelt. ______________________________________________________ #skeid #skeidfotball #oksen #oksefontenen #torshov_oslo #torshovbyen #torshovparken #lilleborgbanen #lilleborg #Sagene #torshov #oslove #osloby #mittoslo #visitnorway #torshovdalen #visitoslo #oslobilder #oslobyliv #nabolag #sageneavis #byfornyelse #strømlarsen #bydelsagene #sagenebydel #torshovoslo #sparebankstiftelsendnb

Et innlegg delt av Sagene influencer’n (@torshov_oslo)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE