Sagene Avis

Setter i gang stort prosjekt i parken

Byggstudio har fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB til en prosjekt i Torshovparken. Foto: Janina Lauritsen

Byggstudio får midler av Sparebankstiftelsen DNB til å lage «lekelab» i Torshovparken. – Hvis man forbedrer lekemiljøet, vil det bli en møteplass for alle, sier Sofia Østerhus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2020 kl 09:50

TORSHOV: Sparebankstiftelsen DNB tildeler i disse dager over 106 millioner kroner fordelt på 453 lokale prosjekter på Østlandet i høstens lokale tildelingsrunde.

Beløpene varierer fra 5000 til 3.950.000 kroner. Alle tildelingene vedtas av styret i Sparebankstiftelsen DNB.

I Oslo tildeles det støtte til 82 prosjekter. Sagene IF har fått tildelt 148.030 kroner til kampsport-utstyr, les mer om hva pengene går til i denne saken.

I tillegg får Byggstudio 789.000 kroner til prosjektet «Lekelab i Torshovparken.»

– Et problem at lekeplassene ikke er gode nok

– Dette er et godt eksempel på en lekeplass som har god plass og mye grønt rundt, men innholdet kan bli bedre. Jeg tror vi kan skape noe bra her, sier Sofia Østerhus i Byggstudio til Sagene Avis.


Designstudioet Byggstudio ønsker å bedre lekemiljøet for barna på lekeplassen i Torshovparken, ved å sette i gang flere mindre prosjekter gjennom et helt år. De planlegger å bygge diverse installasjoner, miljøer og ha workshops med barna i lokalmiljøet.

– Det handler om at lekemiljøene er viktige for barna, og de må støtte mange ulike typer lek.

Byggstudio skal jobbe tett med Bydel Sagene og hovedmålet med dette prosjektet er å utvikle nye metoder for hvordan man kan skape et utviklende lekemiljø med et høyt krav til drift, vedlikehold og bærekraft ut ifra et barneperspektiv.

– Det er et problem at de fleste lekeplasser innholdsmessig ikke er gode nok. Det finnes flere måter å skape et lekemiljø på enn å gå til innkjøp av lekeapparater. Vi kommer til å jobbe med ulike tema, som løse materialer og deler, biologisk mangfold og introdusere mer lekbar vegetasjon i lekemiljøet.

Østerhus sier de vil invitere barna i nærmiljøet til å skape installasjoner sammen med dem, og for å høre hva slags behov og ønsker de har. Medvirkningen vil starte til neste år, men grunnet koronapandemien er det foreløpig usikkert når.


Sofie Østerhus sier lekeplassen har potensial til å bli et møtested for alle. Foto: Janina Lauritsen

Kan bli en møteplass for alle

Målgruppen for lekemiljøene de vil skape er barn fra 0-12 år, men lekeplassen har potensial til å bli et viktig sted for alle i nærmiljøet, mener hun.

– Hvis man forbedrer lekemiljøet, vil det bli en møteplass for alle. Dette er et område med trangboddhet, det er viktig å ha steder å være ute.

Østerhus ser for seg at barna blant annet kan få jobbe med leire sammen med en kunstner, for å forme lekeplassens installasjoner og skulpturer.

– Men vi har ikke planlagt alt konkret ennå, det skal vi gjøre sammen med bydelen.


En stor del av jobben er også å øke kunnskapsnivået i fagmiljøet, i samarbeid med bydelen og fagmiljøet innen stedsutvikling og landskapsarkitektur. Prosjektets funn og erfaringer skal også formidles til studenter, arkitekter og forvaltere, og andre kommuner vil få tilbud om formidling av prosjektet i form av foredrag.

– Vi synes det er flott at prosjektet skal utvikle og teste nye måter å designe lekeplasser på, i samarbeid med bydelen og et fagmiljø innen lekeplassutforming. De skal også sikre at målgruppa deltar i prosessene og at plassen blir til glede for hele nærmiljøet. Vi håper arbeidet blir til inspirasjon for alle som er opptatt av god lek og utvikling for barn, sier Siri Angell Flengsrud, rådgiver nærmiljø og kulturarv i Sparebankstiftelsen DNB.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...