Sagene Avis

Setter opp Broadway-musikal på Sagene

NINE: Grethe Børsum og Heidi Trettøy Simonsen setter opp musikalen Nine i Sagene festivitetshus. Foto: Privat

Musikalen Nine, originalt satt opp på Broadway, er for første gang oversatt til norsk. Med på laget er den kjente musikalartisten og Sagene-beboer Trond Teigen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 15:58

SAGENE: For første gang settes musikalen «Nine» opp i Norge. Hele musikalen er oversatt til norsk, og premieren blir fredag 18. oktober i Sagene festivitetshus.

– Dette blir virkelig en banebrytende nyhet i norsk musikalverden og vi har mye å strekke oss etter! Musikalen gikk på Broadway i 2003 med Antonio Banderas i hovedrollen. Musikalen fikk strålende anmeldelser og Banderas mottok to Tony Awards for sin innsats. Vi er to kvinnelige regissører med høye musikalske ambisjoner, forteller en av musikalens to regissører og kreative ledere, Grethe Børsum, i en pressemelding. Hun mener Nine med sin fantastiske musikk, dans og roller vil tilføre musikalpublikummet en helt ny opplevelse.

Trond Teigen i hovedrollen

Nine er en musikal som foregår i Venezia på 60-tallet, og handlingen er lagt til et spa hvor hovedrollen, regissør Guido, har søkt tilflukt fra å bli jaget av en rekke kvinner og et filmproduksjonsselskap. Hans karakter er bygget opp rundt filmregissør Fellenis' liv med frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

– Vi har til vår store glede fått med oss den erfarne og mangfoldige musikalartisten Trond Teigen i den bærende rollen. Vi har også fått godkjent oversettelsen til norsk. I tillegg blir det en flott og fargerik blanding av profesjonelle artister og dedikerte amatører som skal løfte denne norske musikalversjonen til nye høyder. Vi utgjør et stort ensemble og blir 90 personer på scenen. Det er en stor mannlig rolle i Nine, mens resten utgjøres av spennende og lidenskapelige kvinneskikkelser, sier musikalens andre regissør og kreative leder, Heidi Trettøy Simonsen.

Lokale musikere

Oppsetningen har også med seg de erfarne artistene Madeleine F. Røseth, Malin Skjolde og Tone Østli. Dirigent er Tom Skjellum, kjent fra en lang og innholdsrik karriere som utøvende musiker og dirigent. Musikalens orkester vil utgjøres av Sagene Janitsjarkorps som tok utfordringen på strak arm med sine 44 medlemmer. Koret Signatur står også for et viktig bidrag under ledelse av kordirigent André Storeng.


Det settes opp fire forestillinger på Sagene festivitetshus i helgen 18. - 20. oktober. Du finner mer praktisk informasjon på musikalens Facebook-side.

Nine

Produsent, kreativ ledelse og regi:
Heidi Trettøy Simonsen og Grethe Børsum

Medvirkende:
Guido Contini - Trond Teigen
Lille Guido - Isa Mellblom og Alva Bakkerud Moe
Louisa Contini - Heidi Trettøy Simonsen
Carla Albanese - Malin Skjolde
Claudia Nardi - Madeleine F. Røseth
Guidos mor - Tone Østli
Liliane La Fleur - Grethe Børsum
Stephanie Necrophorus - Marte Galtung
Our Lady if the Spa - Anne Kari Kongsrud
Saraghina - Hedda Aaserudseter Nystrøm

Dirigent: Tom Skjellum
Kordirigent: André Storeng
Lys: Chris Roch
Scenograf: Madeleine F. Røseth
Lyd: Tormod Aune
Koreografi: Mari Marie Øinæs Nyvoll

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...