ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Setter opp Broadway-musikal på Sagene

NINE: Grethe Børsum og Heidi Trettøy Simonsen setter opp musikalen Nine i Sagene festivitetshus. Foto: Privat

Musikalen Nine, originalt satt opp på Broadway, er for første gang oversatt til norsk. Med på laget er den kjente musikalartisten og Sagene-beboer Trond Teigen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 15:58

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: For første gang settes musikalen «Nine» opp i Norge. Hele musikalen er oversatt til norsk, og premieren blir fredag 18. oktober i Sagene festivitetshus.

– Dette blir virkelig en banebrytende nyhet i norsk musikalverden og vi har mye å strekke oss etter! Musikalen gikk på Broadway i 2003 med Antonio Banderas i hovedrollen. Musikalen fikk strålende anmeldelser og Banderas mottok to Tony Awards for sin innsats. Vi er to kvinnelige regissører med høye musikalske ambisjoner, forteller en av musikalens to regissører og kreative ledere, Grethe Børsum, i en pressemelding. Hun mener Nine med sin fantastiske musikk, dans og roller vil tilføre musikalpublikummet en helt ny opplevelse.

Trond Teigen i hovedrollen

Nine er en musikal som foregår i Venezia på 60-tallet, og handlingen er lagt til et spa hvor hovedrollen, regissør Guido, har søkt tilflukt fra å bli jaget av en rekke kvinner og et filmproduksjonsselskap. Hans karakter er bygget opp rundt filmregissør Fellenis' liv med frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

– Vi har til vår store glede fått med oss den erfarne og mangfoldige musikalartisten Trond Teigen i den bærende rollen. Vi har også fått godkjent oversettelsen til norsk. I tillegg blir det en flott og fargerik blanding av profesjonelle artister og dedikerte amatører som skal løfte denne norske musikalversjonen til nye høyder. Vi utgjør et stort ensemble og blir 90 personer på scenen. Det er en stor mannlig rolle i Nine, mens resten utgjøres av spennende og lidenskapelige kvinneskikkelser, sier musikalens andre regissør og kreative leder, Heidi Trettøy Simonsen.

Lokale musikere

Oppsetningen har også med seg de erfarne artistene Madeleine F. Røseth, Malin Skjolde og Tone Østli. Dirigent er Tom Skjellum, kjent fra en lang og innholdsrik karriere som utøvende musiker og dirigent. Musikalens orkester vil utgjøres av Sagene Janitsjarkorps som tok utfordringen på strak arm med sine 44 medlemmer. Koret Signatur står også for et viktig bidrag under ledelse av kordirigent André Storeng.

ANNONSE

Det settes opp fire forestillinger på Sagene festivitetshus i helgen 18. - 20. oktober. Du finner mer praktisk informasjon på musikalens Facebook-side.

Nine

Produsent, kreativ ledelse og regi:
Heidi Trettøy Simonsen og Grethe Børsum

Medvirkende:
Guido Contini - Trond Teigen
Lille Guido - Isa Mellblom og Alva Bakkerud Moe
Louisa Contini - Heidi Trettøy Simonsen
Carla Albanese - Malin Skjolde
Claudia Nardi - Madeleine F. Røseth
Guidos mor - Tone Østli
Liliane La Fleur - Grethe Børsum
Stephanie Necrophorus - Marte Galtung
Our Lady if the Spa - Anne Kari Kongsrud
Saraghina - Hedda Aaserudseter Nystrøm

Dirigent: Tom Skjellum
Kordirigent: André Storeng
Lys: Chris Roch
Scenograf: Madeleine F. Røseth
Lyd: Tormod Aune
Koreografi: Mari Marie Øinæs Nyvoll

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE