Sagene Avis

Bør Holtermann-Knudsens gate gjenoppstå?

– Jeg håper vi får se et gatenavn med det navnet i fremtiden.

Nestleder i bydel Sagene Jørgen Foss (Ap) sier det varmer å se folk ha kjærlighet for bydelen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Det var jo i vår bydel den industrielle revolusjonen startet her til lands, og da er Holtermann-Knudsen en viktig person i så henseende, sier nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2021 kl 15:29

SANDAKER: Det er i Facebook-gruppen "Torshovs venner" en forslagsstiller har meldt interesse for å gjenopprette den tidligere Holtermann-Knudsens gate på Torshov til Sandaker.

Forslagsstilleren skriver at denne gaten forsvant, og oppfordrer bydelsutvalget og Arbeidspartiets gruppe til å se på mulighetens til å gjenopprette gaten. Gaten gikk fra Åsengata mot Sandakerveien.

Den røde linjen viser dagens gangsystem fra Sandakerveien til Åsengata, og følger omtrent den tidligere Holtermann Knudsens gate. Foto: Skjermdump fra Google Maps

– Mannen var en av Aps viktigste tidligere ledere og bydelsutvalget utfordres til å finne en passende hedring av denne mannen innen bydel Sagene, skriver forslagsstilleren.

Det har ikke lykkes Sagene Avis å komme i kontakt med ham.


Christian Holtermann-Knudsen, født 1845 i Bergen, død 1929. Foto: Ukjent / Wikipedia (Offentlig eiendom)

Christian Holtermann-Knudsen var med på å danne det sosialdemokratiske partiet i Norge og var leder av Arbeiderpartiet. I tillegg var han grunnlegger av en egen politisk avis, som ble svært viktig for arbeiderbevegelsen.

Oppfordrer til å sende inn innspill

Nestleder i bydelsutvalget i bydel Sagene, Jørgen Foss (Ap), forteller engasjementet varmer en lokal folkevalgt.

– Jeg håper enda flere spiller inn og kommer med forslag, både til gatenavn og forbedringer som gjør bydelen enda bedre, sier Foss.

– Min e-post, mitt telefonnummer og Facebook er åpen for alle som har innspill til utvikling av bydelen. Jeg kaller meg sjelden politiker, jeg er først og fremst folkevalgt og et ombud for folka som bor i bydelen vår.


Foss forteller mange av oppgraderingene, endringene og utviklingene som skjer i bydelen kommer av ideer og tips fra bydelens befolkning.

Håper muligheten åpner seg

Mange av bydelens utbyggingsområder er allerede utviklet eller navnsatt. Likevel er det flere steder i bydelen som i 2020 ble navnsatt, slik som Ella Hvals plass, Myrens Verksted, Hjemmets kolonihager og Lilleborg torg.

– Holtermann-Knudsen er en historisk viktig person i Norge og er en naturlig kandidat for et gatenavn, når denne muligheten åpner seg, sier Foss.

– Jeg vil også uttrykke at jeg håper vi ser flere kvinnelige gate-, område- og plassnavn i fremtiden. Det er mange historiske kvinner med tilhørighet til vår bydel som burde bli husket med en slik oppmerksomhet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...