Sagene Avis

Til lørdag:

Skal være med på å fylle hovedstaden med glad musikk

De gleder seg, Bjølsen Ungdomskorps, til lørdag er det stor korpsparade i sentrum. Foto: BJØLSEN UNGDOMSKORPS

Det blir stor jubileumsmarkering til lørdag, Norges Musikkorps Forbund feirer 100 år. Gjett om Bjølsen Ungdomskorps gleder seg til å være med i den store paraden?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 11:31

OSLO: I 2018 runder Norges Musikkorps Forbund 100 år. I november i fjor kunngjorde kulturminister Linda Hofstad Helleland at 2018 får status som et offisielt «Musikkorpsenes år», og samtidig ble det bevilget hele fem millioner kroner fra Regjeringen til feiringen av 100-årsjubileet.

Stor jubileumsmarkering

Til lørdag, 28. april, arrangerer Norges Musikkorps Forbund stor jubileumsmarkering i Oslo i anledning Musikkorpsenes år og jubileet.

Opplev en storslått parade forbi Stortinget og oppover Karl Johan, før vi ender opp på Slottsplassen. På veien møter vi blant andre Kongelige norske marines musikkorps, et par overraskende gjester – og Verdens største junior og aspirantkorps. Kom og opplev en Oslo by full av glad musikk, høytflyvende drillstaver og skinnende instrumenter, inviterer musikkforbundet.

HER KAN DU SE HELE PROGRAMMET

Statsminister Erna Solberg åpner hele paraden. Etter avsluttet jubileumsparade spiller Sagene janitsjarkorps i musikkpaviljongen ved Nationaltheatret.

Bjølsen Ungdomskorps

Bjølsen Ungdomskorps har fått plass i paraden.

– Og vi gleder oss veldig. I morgen, tirsdag 24. april, skal vi ha en marsjøvelse, men vi har jo forberedt oss lenge. Dette blir også en fin generalprøve til 17. mai, forteller Kjersti Kristiansen, leder i korpset.

Hun nevner også at 15. mai, så blir det marsjering og musikk fra Bjølsen skole, og en runde derfra. Også til Sagenehjemmet for en liten oppvisning for de eldre.

Men ungdomskorps, det er jo ikke bare ungdommer i korpset...?


– Nei, men det holder oss unge, ler Kjersti.

– Navnet har lange tradisjoner, vi feirer 90 år i år, og ønsker ikke å endre navnet.

I tillegg skal også lokale Tigerstaden Drill være med i paraden.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...