ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Til lørdag:

Skal være med på å fylle hovedstaden med glad musikk

De gleder seg, Bjølsen Ungdomskorps, til lørdag er det stor korpsparade i sentrum. Foto: BJØLSEN UNGDOMSKORPS

Det blir stor jubileumsmarkering til lørdag, Norges Musikkorps Forbund feirer 100 år. Gjett om Bjølsen Ungdomskorps gleder seg til å være med i den store paraden?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 11:31

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I 2018 runder Norges Musikkorps Forbund 100 år. I november i fjor kunngjorde kulturminister Linda Hofstad Helleland at 2018 får status som et offisielt «Musikkorpsenes år», og samtidig ble det bevilget hele fem millioner kroner fra Regjeringen til feiringen av 100-årsjubileet.

Stor jubileumsmarkering

Til lørdag, 28. april, arrangerer Norges Musikkorps Forbund stor jubileumsmarkering i Oslo i anledning Musikkorpsenes år og jubileet.

Opplev en storslått parade forbi Stortinget og oppover Karl Johan, før vi ender opp på Slottsplassen. På veien møter vi blant andre Kongelige norske marines musikkorps, et par overraskende gjester – og Verdens største junior og aspirantkorps. Kom og opplev en Oslo by full av glad musikk, høytflyvende drillstaver og skinnende instrumenter, inviterer musikkforbundet.

HER KAN DU SE HELE PROGRAMMET

Statsminister Erna Solberg åpner hele paraden. Etter avsluttet jubileumsparade spiller Sagene janitsjarkorps i musikkpaviljongen ved Nationaltheatret.

ANNONSE

Bjølsen Ungdomskorps

Bjølsen Ungdomskorps har fått plass i paraden.

– Og vi gleder oss veldig. I morgen, tirsdag 24. april, skal vi ha en marsjøvelse, men vi har jo forberedt oss lenge. Dette blir også en fin generalprøve til 17. mai, forteller Kjersti Kristiansen, leder i korpset.

Hun nevner også at 15. mai, så blir det marsjering og musikk fra Bjølsen skole, og en runde derfra. Også til Sagenehjemmet for en liten oppvisning for de eldre.

Men ungdomskorps, det er jo ikke bare ungdommer i korpset...?

ANNONSE

– Nei, men det holder oss unge, ler Kjersti.

– Navnet har lange tradisjoner, vi feirer 90 år i år, og ønsker ikke å endre navnet.

I tillegg skal også lokale Tigerstaden Drill være med i paraden.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE