ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vil finne talenter også på Haarklous plass, ikke bare på Grefsen

Fra venstre: Skeids styremedlem Marianne Henriksen, Reza Rezaee fra Bydel Sagene, styremedlem Ann-Cathrin Nyberg og styremedlem Steinar Sæthre. Foto: Anders Vindegg

Skeid får 300.000 kroner for å jobbe videre med sitt inkluderingsarbeid. – Jeg skal samarbeide med klubben om å finne barna som elsker å spille fotball, sier Reza Rezaee i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Skeid har fått 300.000 kroner i støtte av BUFDIR til å opprette en prosjektstilling for å rekruttere i «Bli Med Skeid».

Skeid samler inkluderingsarbeidet i «Bli med Skeid», et prosjekt som handler om at Skeid har plass til alle, og at økonomi ikke skal være en barriere for deltakelse. For å ta dette arbeidet videre søker de nå en egen prosjektleder som skal samarbeide med Bydel Sagene og lokale skoler om å identifisere og rekruttere nye fotballspillere.

– Skal finne barna som elsker fotball

I 2018 søkte bydelen midler fra Velferdsetatens bomiljøsatsning, til et samarbeid med Skeid for at barn rundt Haarklous plass kunne bli aktive i klubben. Prosjektet fikk støtte fra OBOS i tillegg til 100.000 kroner fra bydelen. 40 barn ble da rekruttert og bydelen ga medlemskap til disse barna for ett år.

I fjor begynte klubben og bydelen prosessen med å skulle ansette en prosjektleder, før klubben nå endelig fikk innvilget støtte.

– Tanken er å gjøre Skeid for alle, i dag er ikke klubben det i praksis for alle barna rundt Haarklous plass, sier Reza Rezaee i Bydel Sagenes bomiljøtjeneste, som skal samarbeide med Skeid om prosjektet.

ANNONSE

Rezaee påpeker at mange av barna på for eksempel Nordpolen skole spiller på Skeid. Han understreker at Skeid også er en Torshov-klubb.

– Skeid er opptatt av å finne talenter, men hvorfor ikke finne talentene på Haarklous plass, i stedet for bare på Kjelsås og Grefsen? Jeg skal samarbeide med klubben om å finne barna som elsker å spille fotball, dette er et samvirke mellom Skeid og Bydel Sagene. Vi vil se konkret hvordan vi kan gå frem for å rekruttere barn i minoritetsgruppene.

LES OGSÅ: Skeid vil bruke egene midler og samarbeide med kommunen om å realisere kunstis på Nordre Åsen

Samarbeider med Sagene IF

Prosjektlederen skal organisere en fast ukentlig treningsøkt for deltakerne. Skeid skal også samarbeide med Sagene IF om å la utøverne få prøve andre idretter enn fotball, ifølge Skeids nettside.

Videre skal prosjektlederen:

  • Rekruttere foresatte til felles prosjekter som matlaging og servering på klubbhuset under økter o.l.
  • Følge opp nye deltakere i innfasingen på klubbens lag. Det vil si sørge for at de får utstyr, lærer seg rutinene, oppmøtetider, bistår med språkvansker o.l.
  • Videreutvikle «Bli Med Skeid» som konsept

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE