Sagene Avis

Tror slaget om skolegården er tapt nå, men fremmer nytt forslag

BU-nestleder på Sagene, Jørgen Foss, mener Sagene-elevene fortjener mer plass, og er skuffet over forslaget om kjøp av nabotomten ikke ser ut til å få flertall i bystyret, stikk i strid med vedtaket i to bydelsutvalg. Foto: Janina Lauritsen

Nestlederen i bydelsutvalget innser at slaget om nabotomta til Sagene skole trolig er tapt. Men han sier byrådspartiene i kveldens bystyremøte vil foreslå å innlemme området rundt Sagene Festivitetshus i skolegården.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Det har vært et ønske fra et samlet bydelsutvalg i bydel Sagene å innlemme Vogts gate 26 som en del av skolegården på Sagene skole, slik FAU ved skolen har jobbet for i lang tid. De har ved underskriftsinnsamling fått saken opp som et innbyggerforslag i bystyret.

I BU-møtet 17. desember uttalte bydelsutvalget blant annet:

«I tilknytning til skolen ligger Vogts gate 26. Dette er per i dag en tomt bestående av et falleferdig bygg som ikke lenger er i bruk. Vogts Gate 26 eies av ETO holding som har flere datterselskap. Det er signalisert ønske om å bygge leiligheter på tomten.»

Videre sa de at bydelsutvalget ønsker at Oslo kommune skal kjøpe tomten og innlemme den som en del av Sagene skole. I tillegg til at arealene ved Sagene Festivitetshus i større grad skal være tilgjengelig som en del av uteområdene til skolen.

Også BU i nabobydel Grünerløkka har gjort et liknende vedtak.


Bystyret onsdag

Onsdag kveld skal innbyggerforslaget opp i bystyret. Der vil det høyst sannsynlig ikke få flertall.

– Nå ser det ikke ut til at man får flertall for det i bystyret, noe vi som lokalpolitikere selvfølgelig synes er synd, sier BU-nestleder Jørgen Foss til Sagene Avis onsdag formiddag.

– Men det vi foreslår er at man ber byrådet om å se på mulighetene for å innlemme områdene rundt som en del av skolegården.

Han peker på at Sagene Festivitetshus er et kommunalt bygg.


– Nå er ikke det det største arealet, men jeg tenker at man må se på hvilke muligheter som er der – hvilke lavthengende frukter som finnes. Og da er det naturlig å se på det som allerede er kommunale eiendommer, sier Foss, som understreker at det er viktig at barna på Sagene får mer plass.

Han sier at byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV og MDG vil foreslå dette i bystyret i dag.

Foss mener området rundt Sagene Festivitetshus kan bli en fin del av skolegården. Foto: Janina Lauritsen

– Handler om trivsel

– Hva tenker du om vedtatket om mer beplantning og møbler? Ungene vil ha større plass. Vil litt planter og en sofa hjelpe?

– Det får stå som byrådsavdlingens sitt svar . Men jeg er glad for at byrådspartiene nå foreslår å se på de arealene som er rundt. Jeg synes det er synd at man ikke går til det skrittet å kjøpe Vogts gate 26. Det er det jeg, og et enstemmig bydelsutvalg på Sagene, ønsker. Men når det ikke går den veien er jeg glad for at man ser på de mulighetene som ligger der.


– Og så er jeg selvfølgelig glad for at man se på oppgradering og kvaliteten i skolegårdene. Men det er ikke til å legge skjul på at vi bor i en tett by og det er kamp om plassen og arealene, legger Foss til.

Han mener det er viktig at barna får gode skolegårder i bydel Sagene, og at de har en god kvalitet.

– Jeg er selv oppvokst på Sagene, og gikk på Bjølsen skole. Men jeg så jo hvor fantastisk Bjølsenparken var som en naturlig del av skolegården og det området man brukte. Det handler om trivsel, sier Foss.

Han påpeker at skolen er et av stedene barna er mest i løpet av en dag.


– Og da er det viktig at kvaliteten er god, både på læringa og alt det som ligger rundt det faglige innholdet ved skolen.

Nå håper han på et flertall for å gjøre festivitetshuset til en integret del av skolegården, og at man kan fjerne gitteret.

– Da vil det bli noe mer areal.

Skolegården på Sagene skole har begrenset størrelse. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

FAU: – Den eneste muligheten

Torkild Hovde Lyngstad ved Sagene skole FAU har tidligere sagt til Sagene Avis at utvidelsen er et godt forslag for Oslo by, elevene på Sagene skole og familiene boende i nærområdet.

– Nå har vi to bydelsutvalg som enstemmig støtter forslaget vårt. Vi håper bystyret vil kjøpe tomten og innlemme den i skolegården.

FAU mener utvidelsen av arealet vil forbedre miljøet på Sagene skole, og gi pedagogiske og helsemessige gevinster.

– Sagene skole er ifølge Oslo kommune skolebruksplan en B2-skole, altså at man skal ta to paralleller på skoletrinnet, men skolene har tre paralleller. Skolen har 50 prosent flere elever på samtlige trinn enn det egentlig er plass til, og det skal bli enda flere. Da er det viktig å benytte den eneste muligheten som er igjen til å utvide arealene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...