Sagene Avis

De står på i snø og kulde for skøytebane i nabolaget

Sandaker Vannførerlag står på om kveldene for at du skal få gå på skøyter! Bakerst fra venstre: Thore Pettersen, Liv Rustad, Nicolai Røren. Foran fra venstre: Bjørn Flyen, Cecilie Mohr, Christopher Røren og Erlend Sørensen. Foto: Janina Lauritsen

Det er mange som har glede av skøytebanen på Ella Hvals plass! Men visste du at det er en frivillig gjeng som står på med vannslange, snøskuffer og børstemaskin på kvelden, for å sørge for at du får en skikkelig god is å leke på?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2021 kl 18:19

SANDAKER: Det var fullt av familier på skøytebanen på Ella Hvals plass den første «åpningsdagen» 9. januar. Dette er den fjerde sesongen Sandaker Vannførerlag har laget is i nabolaget, forteller Thore Pettersen.

– I fjor fikk vi ikke til noe på grunn av det milde været, da forsvant isen etter en uke, sier han.

Sagene Avis møter Pettersen og seks andre i vannførerlaget uka etter de fikk i stand årets skøytebane, og de forteller om god stemning både på isen og etter alle skøyteløperne har gått hjem – da setter nabolaget kreftene i sving for å preppe isen til neste dag.

Når det er kaldt nok, er de på med vannslangene. De børster også vekk snøen for å sørge for best mulig is til skøyteglade små og store.

Vannførerlaget får låne børstemaskin av skolen, og bydelen er med på å skaffe diverse utstyr de trenger. Men det er de frivillige som står på i minusgradene for å lage og vedlikeholde isen.


Mange koste seg på isen i årets første «åpningshelg» Foto: Janina Lauritsen

– Hvorfor har dere tatt på dere å lage skøytebane?

– For å spre glede. Lønna vår er glade unger som hyler og skriker. Dette er en ut av sofaen-opplevelse. Vi som ikke har unger i den alderen lenger må også ut for å gjøre noe. Da er det greit å gå ut og lage skøytebane. Det er mye sosialt rundt det å lage isen også, i går fyrte vi opp grillen. Det er halve moroa syns jeg, sier Pettersen og smiler før de andre legger til:

– Det er fryktelig kjedelig å sitte inne hele tiden, vi får brakkesyke av det. Det er gøy å gjøre noe for unga, vi vil spre glede i nabolaget, da blir det mye koseligere å bo her. Skøytebanen blir mye brukt! sier de mellom vanning og skuffing av snø.

De pleier å være fire-fem som jobber med isen om gangen. Og når kulda sørger for skikkelig is, er det moro. Det er derimot ikke så gøy å holde på når de vet det er meldt plaskregn om et par dager.


Det er også mye sosialt og moro med å lage skøytebane, sier vannførerlaget. Foto: Janina Lauritsen

– Det er derfor vi står her og fryser

– Nyter dere resultatet og går på skøyter selv?

– Jeg har aldri gått på skøyter. Men vi har folk i vannførerlaget som har vært aktive skøyteløpere, sier Pettersen.

Det er ikke bare skøytebane på Ella Hvals plass. Vannførerlaget har også laget isstock-bane, en slags blanding av curling og bowling, forteller de:

– Dette er nytt i år og vi har ikke kommet ordentlig i gang. Vi vet ikke helt reglene ennå, men vi sette i gang noe moro her. Dette er mer for de voksne, da. Vi tenker å ha en turnering mellom oppgangene i borettslaget.


Det er ekstra viktig å lage skøytebane i år, tror de. Både for sin egen del, og for folk som ønsker å gå på skøyter.

– Det er mange som har denne brakkesyken. Folk har lyst til å gå ut, folk er pratsomme. Og det er noe med at vi trenger dette møtepunktet i nærmiljøet for ungdommene. Og det skal være lavterskel, man skal kunne gå ut, og sende unga ut uten at de må ta offentlig kommunikasjon nå, da er det ekstra viktig med noe i nærmiljøet. Det er derfor vi står her og fryser da. Vi satser på å spre glede i stedet for smitte.

Vannførerlaget satser på en isstock-turnering mellom borettslagene. Foto: Janina Lauritsen

Cecilie Mohr sier hun syns det er veldig viktig å ha noe sånt i nærmiljøet, det savnet hun da hun selv hadde små barn. De andre sier seg enige:

– Det er fint for barna å ha noe sosialt i nærmiljøet, et sted de også kanskje kan være uten voksne. Her får de være barn på en måte som nesten ikke finnes lenger, fordi nå er alt så organisert.


Vannførerlaget roser også det lokale næringslivet og brannvesenet for hjelp.

– Det har vært enkelt å få støtte. Vi har fått snøskuffer av Jernia på Storo og to pingviner av Sandaker senter. Og da kummen her frøs, kom brannvesenet for å vanne isen for oss. Alt ordner seg om man spør pent! sier Pettersen.

– Vi har også BUA her, det er fantastisk! Det er helt genialt at man kan gå dit for å låne utstyr. Vi er maks heldige, man kan ikke bo noe bedre sted! sier vannførerlaget.

– All ære til dem!

– Bydelen er veldig happy med vannførerlaget! Da vi gikk inn i prosessen med å gjøre om Ella Hvals plass, lå innspillene fra vannførerlaget langt fremme. De hadde ønsket seg større isflate, men det gikk ikke av hensyn til kum og trærne, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud.

Han sier bydelen har brukt noen kroner for å hjelpe til med utstyr og for å ha service på børstemaskina, men han skryter av innsatsen vannførerlaget legger ned:

– De gjør en fantastisk jobb. I forfjor lagde de en veldig fin is, det var den beste i hele bydelen. De legger ned så mye tid på isen, mer enn vi kan gjøre i Iladalen og på Lilleborgbanen. De er veldig flinke, all ære til dem! sier Nakkerud.

Vannførerlaget fikser ikke bare skøytebane, de har også laget en isstock-bane. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...