ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Skuffet over at det ikke har skjedd noe i veien på 30 år

30 ÅR SENERE: Beboerne er frustrert over at det fortsatt ikke har kommet tiltak for å bedre situasjonen for gående og syklister her. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Vi kan ikke ha det slik at vi har gater som er så usikre for barn og andre at de utgjør en fare, sier leder av Sagene bydelsutvalg, Helge Stoltenberg (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Lokalavisa har tidligere skrevet om beboerne rundt Sagveien og Maridalsveien, nedenfor Ring 2 på Sagene, som ønsker tiltak for å bedre situasjonen for gående og syklister.

– Veien er like dårlig nå som i 1985. Det eneste som har skjedd er innføring av beboerparkering og tilrettelegging for parkering av enda flere biler langs veien. I tillegg har man i alle år akseptert at bilene som benytter strekningen som snarvei mellom Sannergata (Kiellands plass) og Ring 2 ved å kjøre mot kjøreretningen opp fra Beierbrua, hvor det er regulert som enveiskjøring (og skiltet om dette), sa tipseren, Einar Spurkeland, da.

Lokalavisa møtte også leder av Løkkebakken vel, Jo Forfang, som fortalte at han tok opp tilsvarende problemstilling med Bymiljøetaten i 2015, men fikk et «surmaget svar» tilbake.

– Bør opparbeides med torg

Spurkeland ber nå Bymiljøetaten snarest utbedre denne veistumpen og bidra til å sikre barna ved Sagene skole en tryggere skolevei.

– Sammenhengende høykvalitetsfortau mellom Beyerbroen og Ring 2 må bygges nå.

ANNONSE

Han sender lokalavisa et brev Løkkebakken Vel fikk av Sagene Torshov Bydelsforvaltning Teknisk Utvalg, 5. juni 1989, signert leder Peeter Rammo og førstesekretær Anne-Lise Haugstad:

«Hvis Sagveien skal være åpen for trafikk som i dag, er det nødvendig å opparbeide markert høyt fortau på strekningen fra Sagveien 28 til hjørnet Maridalsveien 75.»

«Utvalget er enig i at plassen mellom Sagveien og Beyerbroen bør opparbeides med torg med benker og trær. Parkering vil være uforenelig med plassens karakter av torg.»

– Dette fremgår av vedlagte brev som beskriver behovet for trafikksanering og fjerning av fremmedparkering i området for 30 år siden. Ingenting av dette er gjort. Kommunen har i disse årene nedprioritert denne delen av Sagene - uvisst av hvilken grunn! sier Spurkeland.

Han forteller videre at i mellomtiden har trafikken økt, og det er tilrettelagt for enda mer parkering i hele området opp til Ring 2.

ANNONSE

- Neste år er det 30 år siden temaet var drøftet som viktig for å prioritere trafikksikkerhet, kultur og miljø på Sagene, sier han og håper det ikke vil ta 30 nye år før det skjer noe.

– Skuffende

Helge Stoltenberg (Ap), leder av Sagene bydelsutvalg, syns det er skuffende at det etter snart 30 år ikke har skjedd noe i denne saken.

BU-LEDER: Helge Stoltenberg Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– Vi kan ikke ha det slik at vi har gater som er så usikre for barn og andre at de utgjør en fare. Jeg er glad for at beboere i området opplever en god dialog med Bydel Sagene, men det er ikke bra at Bymiljøetaten ikke tar beboerne på alvor.

Stoltenberg har ikke blitt kontaktet av naboene, men forteller at han gjerne vil møte dem for å diskutere hva de sammen kan gjøre i denne saken.

ANNONSE

– Målet vårt må være at vi får et trafikksikkert og trygt område for dem som bor her, spesielt skolebarn, sier han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE