Sagene Avis

Slik gikk det med Anne på landet i koronaåret

Anne på landet, som driver Hønse-Lovisas hus, øker omsetningen og overskuddet. Det tror de skyldes flere ting. Foto: Janina Lauritsen

– For oss er heldigvis varm sjokolade og rabarbraslush viktigere for omsetningen enn øl og vin. Selv om vi pleier å selge alkohol, er vi ikke avhengige av de inntektene, sier Anne og Bendik.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2021 kl 09:42

OSLO/SAGENE: Anne på landet, som har utsalgssteder i Hønse-Lovisas hus, Hvervenbukta og i Frognerparken, økte omsetningen i 2020 på tross av koronakrisen. Fra 17 millioner kroner i 2019 til 20 millioner i 2020. I 2020 blir overskuddet på drøyt 1 million kroner, mot 180.000 kroner i 2019, skriver Aftenposten.

Eierne, Anne Gravingen og Bendik Romstad, mener forklaringen er som alt annet - hardt arbeid og litt flaks.

– For oss er heldigvis varm sjokolade og rabarbraslush viktigere for omsetningen enn øl og vin. Selv om vi pleier å selge alkohol, er vi ikke avhengige av de inntektene, sier de til Aftenposten.

Anne på landet tok over driften av Hønse-Lovisas hus i mai 2019, i samarbeid med Arbeidermuseet. De tok selvsagt med seg de berømte vaflene, som er en del av leiekontrakten, men de ønsket også å tilby huset noe nytt.

Les mer om dette her:

– Trist uten nybakt kanelbolle

Gravingen og Romstad mener også Anne på landets overskudd og økt omsetning er en kombinasjon av flinke gjester, stå-på-vilje hos de ansatte og en løsningsorientert kommune.

– Vi er utrolig takknemlige for alle gjestene som stadig finner seg i nye tiltak, spriter hender, bruker munnbind og venter tålmodig ute i regnværet. Og vi ville ikke fått til dette uten ansatte som bretter opp ermene når det kommer nye rutiner og regler. Til slutt er vi takknemlige for at Oslo kommune svarer oss på alle spørsmål og veileder oss i hvordan vi skal drive trygt, sier Romstad.

Hønse-Lovisas hus var stengt i noen uker da det var krav om to meters avstand, ellers har alle serveringsstedene vært åpne hver dag enten som kiosk eller med få sitteplasser, før de nå kun kan ha take-away.

Aftenposten skriver at Romstad og Gravingen mener det er tre grunner til den økte omsetningen; 2020 var det første fulle året med drift på Hønse-Lovisas hus, det var sol fra april til november og folk oppdaget at kaféene deres har åpent hele året. De mener folks handlemønster har forandret seg til serveringsstedenes fordel under pandemien. Nå går alle mer på tur, noe som er bra for dem som holder til i parkene, sier de.


De har også store utearealer, noe som har vært med på å gjøre at det går så bra:

– Det hadde vært veldig trist i byen hvis det ikke gikk an å få seg en nybakt kanelbolle engang, sier de til Aftenposten.

Startet nye prosjekter i fjor

Sagene Avis var innom Hønse-Lovisas hus i fjor, da fortalte Romstad om planene med hjemmelaget is, sandwich-samarbeid, og en planlagt utvidelse av «suppe og historie» – med podcast.

– På is-fronten skjer det gøyale ting. Vi har begynt å lage vår egen saftis hvor vi blander gode frukter og safter og blomster. De dagene det regner og vi har mindre å gjøre lager vi is. Det er et slikt gøyalt overskuddsprosjekt. I tillegg har vi tatt inn «Sandwich Brothers» som er et prosjekt vi har valgt å støtte, sa han i fjor sommer.

Du kan lese mer om besøker i Hønse-Lovisas hus her:


Anne Gravingen og Sarah Huby Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...