ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik gikk det med Anne på landet i koronaåret

Anne på landet, som driver Hønse-Lovisas hus, øker omsetningen og overskuddet. Det tror de skyldes flere ting. Foto: Janina Lauritsen

– For oss er heldigvis varm sjokolade og rabarbraslush viktigere for omsetningen enn øl og vin. Selv om vi pleier å selge alkohol, er vi ikke avhengige av de inntektene, sier Anne og Bendik.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2021 kl 09:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/SAGENE: Anne på landet, som har utsalgssteder i Hønse-Lovisas hus, Hvervenbukta og i Frognerparken, økte omsetningen i 2020 på tross av koronakrisen. Fra 17 millioner kroner i 2019 til 20 millioner i 2020. I 2020 blir overskuddet på drøyt 1 million kroner, mot 180.000 kroner i 2019, skriver Aftenposten.

Eierne, Anne Gravingen og Bendik Romstad, mener forklaringen er som alt annet - hardt arbeid og litt flaks.

– For oss er heldigvis varm sjokolade og rabarbraslush viktigere for omsetningen enn øl og vin. Selv om vi pleier å selge alkohol, er vi ikke avhengige av de inntektene, sier de til Aftenposten.

Anne på landet tok over driften av Hønse-Lovisas hus i mai 2019, i samarbeid med Arbeidermuseet. De tok selvsagt med seg de berømte vaflene, som er en del av leiekontrakten, men de ønsket også å tilby huset noe nytt.

Les mer om dette her:

ANNONSE

– Trist uten nybakt kanelbolle

Gravingen og Romstad mener også Anne på landets overskudd og økt omsetning er en kombinasjon av flinke gjester, stå-på-vilje hos de ansatte og en løsningsorientert kommune.

– Vi er utrolig takknemlige for alle gjestene som stadig finner seg i nye tiltak, spriter hender, bruker munnbind og venter tålmodig ute i regnværet. Og vi ville ikke fått til dette uten ansatte som bretter opp ermene når det kommer nye rutiner og regler. Til slutt er vi takknemlige for at Oslo kommune svarer oss på alle spørsmål og veileder oss i hvordan vi skal drive trygt, sier Romstad.

Hønse-Lovisas hus var stengt i noen uker da det var krav om to meters avstand, ellers har alle serveringsstedene vært åpne hver dag enten som kiosk eller med få sitteplasser, før de nå kun kan ha take-away.

Aftenposten skriver at Romstad og Gravingen mener det er tre grunner til den økte omsetningen; 2020 var det første fulle året med drift på Hønse-Lovisas hus, det var sol fra april til november og folk oppdaget at kaféene deres har åpent hele året. De mener folks handlemønster har forandret seg til serveringsstedenes fordel under pandemien. Nå går alle mer på tur, noe som er bra for dem som holder til i parkene, sier de.

ANNONSE

De har også store utearealer, noe som har vært med på å gjøre at det går så bra:

– Det hadde vært veldig trist i byen hvis det ikke gikk an å få seg en nybakt kanelbolle engang, sier de til Aftenposten.

Startet nye prosjekter i fjor

Sagene Avis var innom Hønse-Lovisas hus i fjor, da fortalte Romstad om planene med hjemmelaget is, sandwich-samarbeid, og en planlagt utvidelse av «suppe og historie» – med podcast.

– På is-fronten skjer det gøyale ting. Vi har begynt å lage vår egen saftis hvor vi blander gode frukter og safter og blomster. De dagene det regner og vi har mindre å gjøre lager vi is. Det er et slikt gøyalt overskuddsprosjekt. I tillegg har vi tatt inn «Sandwich Brothers» som er et prosjekt vi har valgt å støtte, sa han i fjor sommer.

Du kan lese mer om besøker i Hønse-Lovisas hus her:

ANNONSE

Anne Gravingen og Sarah Huby Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE