Sagene Avis

Slik har koronasituasjonen utviklet seg den siste uka

Slik har antallet bekreftede tilfeller av koronaviruset utviklet seg i bydel Sagene fra sist torsdag til i dag tidlig. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/GRAFIKK: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Sagene har gått fra å være den bydelen med fjerde mest smitte, til å bli en av bydelene i Oslo med færrest smittede målt mot antall innbyggere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2020 kl 12:03

SAGENE: Sist uke skrev Sagene Avis om statusen på antall smittede av koronaviruset i bydelen. Torsdag i forrige uke var det bekreftet 56 tilfeller av koronaviruset i bydelen.

En uke senere, torsdag morgen, er det bekreftet 80 tilfeller i bydelen.

Sagene Avis har den siste uka kartlagt tallene for antall positive tester i Oslo og alle de 15 bydelene. De viser en endring i hvor det er flest positive testresultat.

Slik har antallet bekreftede tilfeller av koronaviruset utviklet seg i bydel Sagene den siste uka. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/GRAFIKK: CHRISTIAN FREDRIK BORG

80 tilfeller

Det er personer med registrert bostedsadresse i bydel Sagene som inkluderes i tallene. En barnehage- eller skoleansatt i bydel Sagene som har testet positivt er dermed nødvendigvis ikke med i statistikken. Det er heller ikke alle som blir testet selv om de viser symptomer. Helsepersonell og pasienter blir prioritert.


Torsdag morgen var det bekreftet 80 tilfeller i bydel Sagene, viser tall fra Folkehelseinstituttets meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Det gjør at det er bekreftet 1,8 smittetilfeller per 1000. innbygger i bydelen. Gjennomsnittet i Oslo er 2,0.

Bydel Stovner er nå bydelen i Oslo med mest smitte i forhold til innbyggere. Der er det bekreftet 2,6 smittetilfeller per 1000. innbygger torsdag morgen. Like etter, med tilsvarende tall 2,5, følger bydel Gamle Oslo. Det er henholdsvis 85 og 137 tilfeller i bydelene. Bydel Ullern, Østensjø, Vestre Aker, Alna og Nordstrand har også alle over to smittetilfeller per 1000. innbygger.

Rapporterte smittetall pr. 2. april kl. 08.30:

Endret i Oslo

Da de første tallene for bydelene i Oslo ble offentlig kjent, lørdag for nesten tre uker siden, var Sagene bydelen i Oslo med tredje mest smitte i forhold til innbyggere.


Også for en uke siden var bydel Sagene nokså høyt oppe av Oslos bydeler, på en femteplass av i alt 15. Den siste uka har imidlertid det snudd, og bydel Sagene er nå en av bydelene med minst smitte i forhold til innbyggere. Bydel Sagene er nummer elleve på lista over Oslos 15 bydeler, viser tall fra Folkehelseinstituttet torsdag morgen.

Smittetallene slik de så ut 26. mars:

Tallene er basert på innbyggere i de ulike bydelene ved utgangen av 2019 og antall bekreftet smittede 26.03 klokken 16 fra Folkehelseinstituttet.

Det er bydelene Grünerløkka, Nordre Aker, Bjerke og St. Hanshaugen som har færre smittetilfeller i forhold til befolkning enn bydel Sagene torsdag morgen.

Bydel St. Hanshaugen, med 38.400 innbyggere, har færrest påviste tilfeller i Oslo i forhold til befolkning. Her er det 1,5 tilfeller per 1000. innbygger og i alt 57 meldte tilfeller.

- Tilfeldigheter

Fungerende bydelsoverlege i Bydel Sagene, Barbro Monefeldt, sier i en kort kommentar til Sagene Avis at de ser antallet smittede varierer.


- Det er tilfeldigheter, og det jevner seg ut over tid. Bydelen er godt rustet til å håndtere situasjonen omkring Covid-19.

- Kunne vært brattere kurve

Også i nabobydel Sagene har det vært en lignende nedgang, men bydelen var ikke like høyt oppe som Sagene i starten av epidemien i Oslo.

Nordre Aker Budstikke var onsdag ettermiddag i kontakt med bydelsoverlege Bjørn Sletvold i Bydel Nordre Aker.

På spørsmål om tallene Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis kan presentere indikerer at smitten er på vei ned, viser han blant annet til helsedirektør Bjørn Guldvogs uttalelser onsdag. Han sa til NRK at han mener Norge i stor grad er i ferd med å lykkes i å slå ned epidemien.

- Også andre kurver viser at stigningen ikke er så bratt som den kunne vært sammenlignet med andre land, sier Sletvold.

- Alvorlig syke i alle bydeler

Bydelsoverlegen i nabobydelen forteller at det er stor variasjon fra tilfelle til tilfelle hvor mange som må i karantene.

- Det kan være mange eller ingen som må i karantene. Det er en veldig stor variasjon, også for disse bydelene, påpeker Sletvold.

- Er det noen i Nordre Aker som har blitt alvorlig syke av koronaviruset?

- Alle bydeler har en eller annen som har blitt alvorlig syk, bekrefter Sletvold.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...