Sagene Avis

Slik lager du kjappe, næringsrike og spennende matpakker

Spennende matpakke. Foto: EKTE VARE/Sadie Lawler

– Siden magene på de minste ikke rommer så mye, så bør det de spiser være så proppfullt av næringsstoffer som mulig.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 17:26

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Barnehagestarten er her og med den følger den evige streben etter å sende med næringsrike og ikke minst kreative matpakker som de små faktisk vil spise.

Næringsstoffer

Vi er opptatte av næringstetthet i maten vi spiser, og siden magene på de minste ikke rommer så mye, så bør det de spiser være så proppfullt av næringsstoffer som mulig. Målet er selvsagt å bygge opp disse små kroppene på best mulig måte, og selvfølgelig er det et ønske å unngå en forkjølelse eller to - en liten mage full av næring gir gode byggeklosser og god helse.

Et annet mål er selvfølgelig å ikke bruke så mye tid på alt dette. Og vi vil så gjerne at det skal være hjemmelaget, og økologisk. Fortvil ikke, det finnes løsninger, og noen snarveier.

Tre eksempler

Her er tre eksempler av enkle matpakker fulle av næring og gode råvarer som vil hjelpe på tidsklemma. De passer fint til barn fra ett til fem år - de som er større må få litt mer å spise på.


1: Banan- havre- og hirselapper med masse smør på
Upasteurisert ost i biter
Økologisk morrpølse i biter (vi har brukt Gry Hammer sin med innmat, nam)
Cherrytomater (norske, økologiske, nå som de er i sesong)
Rips (fra hagen eller fra hos oss på Ekte vare, disse er fra Bærgården)

2: En skive langtidssyrna surdeigsbrød med masse upasteurisert smør på (brød fra Daglig Brød og sommersmør fra Baggerudsætra)
Flat fersken
Leverposteibiter (vår egen oppskrift, se tidligere matspalter!)
Leverkake i biter (vi har brukt de fra Vikja, faller virkelig i smak her)
Stikkelsbær (eller annen frukt/bær)

3: Fiskekake i biter (vi har brukt Gry Hammer sin, med villfanget gjedde, som er uten melk og gluten)
Cherrytomater
Økologiske oliven
Skive med surdeigsbrød og upasteurisert smør
En halv banan

Bare å mikse og trikse som man vil. Disse matpakkene er proppfulle av gode næringstoffer og vitaminer, blant annet jern, B12, sink, antioxidanter, vitamin A og K, og masse gode enzymer og probiotika, i kule matbokser fra ECOLunchbox.

  • Vi har alltid bløtlagt hirseflak og havregryn i kjøleskapet, to spiseskjeer av det, en halv most banan, ett egg og litt kanel, stekes i masse smør på middels varme.


LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...