ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik lager du leilighetsvennlig og himmelsk pinnekjøtt

Himmelsk pinnekjøtt etter oppskrift fra Ekte Vare AS på Sagene. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Lei av at det lukter sau i boligen i lange tider etter at pinnekjøttet er fortært? Det trenger ikke være sånn.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 13:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer matspalten i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Julematen er noe mange gleder seg til, lenge. De gode smakene og tradisjonelle oppskriftene, som ofte går i arv, er noe som får familier til å samle seg rundt bordet og nyte gode måltider og stunder sammen.

LES OGSÅ: Slik lager du deilig Rødbethummus - et veggistilskudd til julematen!

Pinnekjøtt og lukt

Pinnekjøtt er en tradisjonsrett som smaker kjempegodt, men som mange som bor i byen med mindre boliger gruer seg til å lage. Det å ha en kjele som står og damper i hele dagen gjør ofte at lukten av pinnekjøtt setter seg godt i små leiligheter, og det kan bli litt for sterkt.

Ikke er det så lett å ha vinduet åpent i lange tider og lufte ut heller, nå som det er blitt kaldt ute.

ANNONSE

Himmelsk

Vår oppskrift er en himmelsk pinnekjøttvariant, som ikke bare redder deg fra at boligen og sofaen din skal lukte pinnekjøtt i flere uker, men som også gjør det mulig for deg å lage pinnekjøttet mens du gjør noe annet, som for eksempel handle inn de siste julegavene eller ta deg en nydelig spasertur og se på julelivet.

Wonderbag

Med wonderbag, så fikser du pinnekjøttet uten at det lukter sau i leiligheten i lange tider etterpå.

Vi liker pinnekjøttet best med kålrabistappe, poteter og smørsaus.

Leilighetsvennlig pinnekjøtt

  • Legg pinnekjøttet i vann i minst 12 timer (12-24 timer er greit), denne oppskriften går med både urøkt og røkt

ANNONSE

  • Lag en liten krydderpose med gasnett og hissing, som inneholder einebær, sort pepper, laurblad, timian og litt chili (husk at økologiske krydder har mer smak og flere antioksidanter)
  • Bytt ut vannet i kjelen (pass på at alt kjøttet dekkes av vann), ha krydderposen oppi og kok opp. La det stå i minst 15-20 min, til kjelen blir så varm som den kan bli
  • Ha kjelen i Wonderbag, snurp godt igjen
  • La pinnekjøttet stå mellom 7-12 timer - sil av vannet, pensle pinnekjøttet med lit smørsaus og ha i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Ferdig pinnekjøtt med bare akkurat passe lukt i heimen!

ANNONSE

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE