Sagene Avis

Prøv dette trikset for å lure skityven i påsken

Frende Forsikring har et enkelt, men effektivt, tips mot tyveri. Foto: Frende Forsikring

Påsken er også høytid for folk med uærlige hensikter, men med dette enkle trikset lurer du kjeltringene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2019 kl 13:25

BYDEL SAGENE: Hvert år blir nordmenn frastjålet skiutstyr for millioner av kroner. Denne uka venter alpinanleggene storinnrykk.

– Et par dyre ski som står utenfor varmestuen er et enkelt bytte. Ikke er de låst, de står blant mange andre og det er vrient å se om den som tar skiene er eieren eller ikke, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, i en pressemelding.

Prøv dette trikset

Hun vet hva hun ville gjort for å lure tyvene.

– Sett dine og en annens ski sammen i umake par. Eller sett en barneski sammen med en voksenski. Det er ikke rakettforskning, men hvilken tyv gidder å ta med seg to ulike ski? En enkelt ski er ikke spesielt enkelt å omsette for en tyv, sier hun.

Alternativt kan du gå til innkjøp av en skilås. Det finnes flere på markedet for et par hundrelapper, for eksempel i sportsbutikker.


– Som oftest er dette en wirelås som er lett og ha med seg i lomme eller sekk. Det er en billig forsikring for å ikke miste de nye superskiene dine, sier Slettemoen.

Hva skjer hvis skiene forsvinner?

Hvis du har reiseforsikring og skiene dine blir stjålet mens du spiser lunsj kan det være hjelp å få. Unntaket er hvis du lar skiene stå ubevoktet over lengre tid.

– Så hvis du er ferdig for dagen bør du huske å sette skiene på hytta eller låse dem inn i skiboksen, sier Slettemoen.

Husk også at ski du har lånt hos alpinanleggene ikke alltid dekkes av reiseforsikringen.

- Reiseforsikringen din dekker ikke ski som ikke er dine. Mange utleiere tilbyr en egen forsikring for leieski. Det kan vise seg å være en lur investering hvis du er uheldig og blir et offer for skityvene i påsken, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Melder om flotte forhold i bakken

– Tyveri av skiutstyr er heldigvis ikke et stort problem sett opp mot hvor mye utstyr som står ubevoktet ved spisesteder på de over syv millioner betalte skidagene vi har, men det forekommer, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, Camilla Sylling Olsen.

Selv om påsken er sen i år venter hun storinnrykk til anleggene.

– Det er strålende forhold, mer enn nok snø, knallfin værmelding og alpinanlegg over hele landet står klare til å ta imot påskegjester. Så det er bare å komme seg ut, sier hun og forteller mer om skiforholdene:

– Det er kuldegrader om natten og de aller fleste anleggene våre har snøproduksjonsanlegg. Så vi har brukt store deler av vinteren på å forberede oss til påske. Jula varer med andre ord helt til påske og det siste snøfallet kom sent, så vi har veldig gode forhold.

Husk alpinvettreglene i påsken

 • Ansvar for å unngå skade
 • Du må forholde deg slik at du ikke skader deg seg selv eller andre.
 • Avpass farten etter forholdene
 • Du må kjøre kontrollert og avpasse fart og kjøremåte etter ferdighet, terreng, føreforhold og trafikk
 • Vikeplikt
 • Kommer du bakfra (ovenfra), har du ansvaret for å unngå kollisjon.
 • Forbikjøring/utforkjøring
 • Det er forbudt å kjøre rett utfor unntatt under organisert trening. Kjører du forbi en annen skiløper/ snowboarder, må du gi vedkommende tilstrekkelig plass for såvel kontrollerte som ukontrollerte bevegelser.
 • Starte, kjøre inn i eller svinge oppover i nedfarten
 • Kjører du inn i eller svinger du oppover i en nedfart, må du påse at dette skjer uten fare for deg selv eller andre. Det samme gjelder for kjøring etter stans.
 • Stopp i nedfarten
 • Stopp ikke opp eller sitt på trange eller uoversiktlige steder.
 • Til fots i nedfarten
 • Er du til fots, må du kun benytte ytterkantene av bakken.
 • Skistoppere/fangremme
 • Skistoppere/fangremmer er påbudt. Kontroller at bindingene er riktig innstilt
 • Respekter skilt
 • Følg skilting, merking og anvisninger.
 • Hjelp til ved ulykker
 • Ved skader har enhver plikt til å hjelpe. Vitner og medvirkende plikter å oppgi personalia.

Kilde: Alpinanleggenes Landsforening

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...