ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik stemte ditt nabolag

Det var mange partier å velge blant i årets Stortingsvalg. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Arbeiderpartiet er bydel Sagenes suverent største parti, selv om de går tilbake sammenliknet med 2017-valget. SV gjør det imidlertid sterkt, og dytter Høyre ned fra plassen som bydelens nest største parti.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2021 kl 10:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Arbeiderpartiet er fortsatt største parti i Bydel Sagene. Partiet endte med 24 prosent av stemmene, en nedgang på 4,4 prosent fra 2017. SV vokser til bydelens nest største parti, med en fremgang på 2 prosentpoeng til 16,9. Høyre, faller tilsvarende, og ned til en tredjeplass med 15,8 prosent av stemmene i bydelen.

Venstre er bydel Sagenes fjerde største parti, med 12,8 prosent, og kan notere seg en fremgang på 1,4 prosentpoeng.

Den største endringen i oppslutning siden forrige stortingsvalg, er altså Arbeiderpartiets tilbakegang, mens SV er det partiet som går mest frem siden 2017. Måler vi derimot mot resultatene fra kommunevalget i 2019, finner vi større utslag. Da går MDG tilbake hele 12,2 prosent. Partiets 10,1 prosent i år, er likevel en fremgang på 1,3 prosent målt mot forrige stortingsvalg. Og Arbeiderpartiet som går tilbake fra 2017, styrker seg faktisk like mye – 4,4 prosent – dersom vi sammelikner med 2019-resultatet.

Les også:

ANNONSE

Valgoppslutningen i bydel Sagene var i år på 81,4 prosent. Det er imidlertid viktig å merke seg at resultatene i tabellene under kun reflekterer de som stemte i et bydel Sagenes valglokaler på valgdagen. Tallene fra Valgdirektoratet viser at hele 66 prosent av de stemmeberettigede i bydel Sagene som avla stemme, forhåndsstemte. Resultatene av disse stemmene kommer ikke frem i bydelsoversikten eller i den enkelte valgkrets. Totalt i Oslo ble det levert inn 225.874 forhåndsstemmer. Det utgjør så mange som 60 prosent av alle Oslo-stemmene i årets valg.

Flere detaljer om resultatene kan du se hos Valgdirektoratet.

Valgkretsene

Så hvordan stemte ditt nabolag? Under kan du se resultatene ved de ulike valgkretsene i bydel Sagene. Arbeiderpartiet er størst i samtlige valgkretser, men størst på Fernanda Nissen skole og minst i Sagene samfunnshus. SV er nest størst i fem av seks valgkretser. Det er Fernanda Nissen skole som skiller seg ut, der Høyre tar en sterk andreplass. Velgerne plasserer her SV på fjerdeplass, bak Venstre.

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE