ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik vil MDG bekjempe både matsvinn og ensomhet

FOLKEJKØKKEN: Det handler både om å redusere matsvinn, styrke det sosiale fellesskapet i byen og bekjempe ensomhet, sier Hellvin Stav. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– Dette vedtaket kan bidra til å gjenreise nabolaget som en sosial arena, sier leder av miljø- og byutviklingskomitéen, Sirin Hellvin Stav (MDG).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2018 kl 12:35

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Miljøpartiet De Grønne Sagene (MDG) foreslo i miljø- og byutviklingskomitéen å lage et grønt folkekjøkken. Dette ble enstemmig vedtatt.

– Vi må alle ha mat, og på et grønt folkekjøkken kan man være med på å lage sunn og miljøvennlig mat i fellesskap med andre, sier Sirin Hellvin Stav (MDG).

Henter inspirasjon fra populært tiltak i Tronheim

MDG viser til Trondheim folkekjøkken, som har blitt en populær institusjon der folk fra alle samfunnslag møtes for å lage og servere gratis mat en gang i uka.

Maten lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet fra dagligvarebutikker i nærmiljøet, og er i stor grad plantebasert. Det er fritt fram for alle som vil å være med og lage mat, hjelpe til eller bare spise.

Dette tiltaket er både grønt, sosialt og bekjemper to store samfunnsproblemer; matsvinn og ensomhet, mener MDG.

ANNONSE

– Det handler om å redusere matsvinn, styrke det sosiale fellesskapet i byen og bekjempe ensomhet.

– Fantastisk mulighet til å møtes på tvers

– Å samles rundt et måltid med andre mennesker er kanskje det viktigste sosiale ritualet vi har, og det er givende å kunne gjøre det med andre som kanskje er veldig forskjellig fra en selv. Det kan bidra til å gjenreise nabolaget som en sosial arena.

– Og i en bydel som Sagene der det er store forskjeller mellom folk, med høye boligpriser kombinert med byens høyeste konsentrasjon av kommunale boliger, tror jeg dette vil kunne være en fantastisk mulighet til å møtes på tvers, fortsetter hun.

På Grünerløkka planlegges det nå et lignende tilbud, i forbindelse med oppgraderingen og utvidelsen av Deichmanske bibliotek. Miljø- og byutviklingskomitéen tilrår bydelsutvalget å fatte vedtaket, og be bydelsdirektøren om å se på mulighetene for å få et folkekjøkken i bydel Sagene. Bydelsutvalget i Bydel Sagene har møte 13. desember.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE