ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Smitten nær seksdoblet over natta

Smitten øker i bydel Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelen hadde et stort antall registrerte smittede onsdag denne uka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2021 kl 13:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Onsdag 10. februar ble det registrert 29 nye smittetilfeller i bydel Sagene. Tirsdag var det kun fem registrerte nye tilfeller.

Det fører smittetrykket opp til 201,8 per 100.000 innbyggere, og gjør Sagene til bydelen med det fjerde høyeste smittetrykket i Oslo. Det er de siste 14 dagene registrert 91 nye tilfeller:

Smitteutviklingen i bydel Sagene de siste 14 dagene. Foto: Oslo kommune

Sagene Avis skrev onsdag om et utbrudd i bydelens hjemmetjeneste, hvor åtte ansatte hadde testet positivt, og vi har spurt bydelsdirektør Morten Sanden om gårsdagens økning i smitte har en sammenheng med enda flere smittede i tjenesten, eller om det er snakk om et helt nytt utbrudd:

– Bydelen hadde i går et stort antall registrerte smittede. I tillegg til hjemmetjenesten så er det smittetilfeller i tre barnehager og ved to av skolene i bydelen. Vi jobber nå med kartlegging av smitteveier for alle indekser, men har foreløpig ikke kunnet påvise sammenhenger som tyder på at dette handler om et større utbrudd, sier bydelsdirektør Morten Sanden til Sagene Avis.

ANNONSE

Han påpeker at det dreier seg om enkeltstående tilfeller, og ikke utbrudd i forbindelse med for eksempel fester eller andre samlinger av mennesker. Direktøren legger til at bydelen jobber ekstra nøye med sporingen nå.

Sagene Avis vil komme tilbake med mer informasjon om utviklingen, men direktøren informerer at karantinering av nærkontakter er noe som har vist seg å fungere godt uten spredning utover kohortene i skolene og barnehagene, da de er flinke til å holde seg til sine grupper.

--.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE